1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Αθήνα

Το Σάββατο 30/3/2013 η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α) και με τη συνδρομή του σωματείου Α.Ο. Ελληνικού-Σούρμενων διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Τουρνουά Αστυνομικών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού (παλιό αεροδρόμιο, έναντι Αγίου Κοσμά).

Η συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική γεγονός που δίνει ώθηση στους διοργανωτές να καταστεί το Πανελλήνιο Τουρνουά θεσμός.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν τριάντα οχτώ (38) αθλητές από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων έξι (6) ήταν στην κατηγορία παλαίμαχων. Η κλήρωση των συμμετεχόντων έγινε την Τετάρτη 27/3/2013 στα γραφεία της Α.Ε.Α.Ε. από την οργανωτική επιτροπή. Το Σάββατο 30/3/2013 όλοι οι διαγωνιζόμενοι προσήλθαν στις 09:00 στο χώρο των αγώνων όπου προηγηθήκαν οι προκριματικοί αγώνες  των ομίλων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ενώ οι δύο δεύτεροι ακολούθησαν την διαδικασία αγώνων για την καλύτερη κατάταξη. Στη συνέχεια οι νικητές διασταυρώθηκαν μεταξύ τους, φθάνοντας στους τελικούς.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πραγματικά πολύ υψηλό, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τόσο τους διοργανωτές όσο και τους διαγωνιζόμενους. Αστυνομικοί-αθλητές με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις έδωσαν το παρόν. Τόσο στους προημιτελικούς, όσο στους ημιτελικούς και στους τελικούς οι αθλητές υπερέβαλαν εαυτούς και σχεδόν όλοι οι αγώνες οδηγήθηκαν σε πέμπτο  νικηφόρο σετ. Στον μεγάλο τελικό αναδείχτηκε νικητής ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος και δεύτερος ο Μπιστόλας Δημήτριος. Οι δύο τρίτοι της κατάταξης είναι οι ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Αριστοτέλης και ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος. Στην κατηγορία παλαίμαχων νικητής αναδείχτηκε ο ΠΟΡΦΥΡΗΣ Ζαφείριος, δεύτερος ο  ΜΙΧΑΣ Δημήτριος και τρίτος ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής

Μεγάλο μερίδιο για την διοργάνωση των αγώνων οφείλεται στους Πανελληνιονίκες και πιστοποιημένους προπονητές ΚΟΡΔΟΥΤΗ Ιωάννη και ΖΕΡΔΙΛΑ Διάνα του σωματείου Α.Ο. Ελληνικό-Σούρμενα, οι οποίοι παραχώρησαν τον άρτια καταρτισμένο χώρο στην Α.Ε.Α.Ε, η φιλοξενία τους ήταν άψογη και συνέβαλαν με τις πολύτιμες γνώσεις τους στην διαδικασία του τουρνουά. Επίσης οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν χωρίς τη βοήθεια του κ. Ζαχαρόπουλου Ηλία ο οποίος κατάρτισε τους πίνακες, επεξήγησε τους κανονισμούς και επέβλεψε την όλη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. ευχαρίστησε όλους τους παραπάνω για την προσπάθειά τους, το ήθος τους καθώς και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Α.Ε.Α.Ε. όσο αφορά την διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το εγγύς μέλλον.

Scroll to Top