1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ – 2ος αγώνας

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, συνεχίζοντας να στηρίζει την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού,  διοργάνωσε στις 2 Φεβρουαρίου 2017 με απόλυτη επιτυχία, τον δεύτερο αγώνα κάρτ του πρωταθλήματος 2016-2017 στην πίστα SPEEDFORCE στο Κορωπί Αττικής.

Αυτή τη φορά αγωνίστηκαν πέντε οδηγοί ,αντί των εννέα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται στο ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα ν’ απουσιάζουν σε δύο αγώνες στο σύνολο των οκτώ του πρωταθλήματος.

Οι αγωνιζόμενοι ζυγίστηκαν, διαμορφώνοντας την κατηγορία κιλών στα 102kg.

Ξεκινώντας με τα χρονομετρημένα των οκτώ γύρων, ήταν ξεκάθαρο ότι ο αγώνας  δεν θα ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο Αντωνίου κατάφερε να ηγηθεί με χρόνο 43.125, ακολουθούμενος απ’ τον Αμολοχίτη με χρόνο 43.278 και τρίτο τον Ψαθά με χρόνο 43.635, Μητσημπόνος 43.783 και Βαλεντής 47.125.

Οι οδηγοί αφού έλαβαν τις αντίστοιχες θέσεις τους, ξεκίνησαν το πρώτο σκέλος των δώδεκα γύρων. Απ’ την πρώτη στροφή φάνηκε ότι θα δοθεί μάχη για την πρώτη και τρίτη θέση. Ο Αντωνίου απειλήθηκε απ’ τον Αμολοχίτη σε όλο το σκέλος κερδίζοντας όμως την πρώτη θέση πραγματικά με διαφορά 30 δέκατα, ενώ στην τρίτη θέση ο Ψαθάς κατάφερε να ηγηθεί του Μητσημπόνου με διαφορά μικρότερη του μισού δευτερολέπτου.

Το δεύτερο σκέλος των δώδεκα γύρων έκρινε τους τελικούς νικητές τερματίζοντας με την ίδια σειρά κατάταξης.

Η βαθμολογία πλέον διαμορφώνεται ως εξής.

  1. ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 51  ΒΑΘΜΟΙ
  2. ΨΑΘΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: 41 ΒΑΘΜΟΙ
  3. ΜΙΤΣΟΜΠΟΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 36 ΒΑΘΜΟΙ
  4. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 30 ΒΑΘΜΟΙ
  5. ΒΑΛΕΝΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ: 26 ΒΑΘΜΟΙ
  6. ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ: 21 ΒΑΘΜΟΙ
  7. ΚΑΡΑΖΟΥΡΝΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ: 18 ΒΑΘΜΟΙ
  8. ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝΑΣ: 18 ΒΑΘΜΟΙ
  9. ΓΕΡΟΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ: 13 ΒΑΘΜΟΙ

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Scroll to Top