11ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης αστυνομικών ανδρών στο Τορίνο της Ιταλίας

Σας γνωρίζουμε ότι κατά το διάστημα 17 έως 24 Ιουνίου 2023, έλαβε χώρα το 11ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης αστυνομικών ανδρών, στο Τορίνο της Ιταλίας, το οποίο διοργάνωσε η Ιταλική Αθλητική Ένωση Αστυνομικών υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών U.S.P.E.

Για μια ακόμα φορά, αντιπροσωπευτική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος εκπροσώπησε τη χώρα και την Ελληνική Αστυνομία επάξια, κατακτώντας τη δεύτερη (2η) θέση και το ασημένιο μετάλλιο .

Το ταξίδι για την ομάδα μας ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο όπου διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το διάστημα από 10 εώς 12 Μαΐου 2023, προσπερνώντας τα εμπόδια της Αυστρίας και της Γαλλίας.

Στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος η ομάδα μας αντιμετώπισε ομάδες με μακρά ιστορία στο χώρο της Ευρωπαϊκής πετοσφαίρισης κατακτώντας μεγάλες νίκες και φθάνοντας μέχρι τον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως ακολούθως.

  1. Ελλάδα – Βέλγιο 2-3
  2. Βουλγαρία – Ελλάδα 0-3
  3. Ελλάδα – Γαλλία 3-1
  4. Ελλάδα – Ιταλία 3-0 Ημιτελικός
  5. Γερμανία – Ελλάδα 3-0 Τελικός

Η τελική κατάταξη του 11ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πετοσφαίρισης αστυνομικών ανδρών διαμορφώθηκε με την κάτωθι κατάταξη.

  1. 1η Θέση – Χρυσό Μετάλλιο: Γερμανία
  2. 2η Θέση – Ασημένιο Μετάλλιο: Ελλάδα
  3. 3η Θέση – Χάλκινο Μετάλλιο: Βουλγαρία
  4. 4η Θέση : Ιταλία

Την αποστολή αποτέλεσαν οι:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης Αρχηγός Αποστολής
2 ΖΑΧΑΡΗΣ Γεώργιος Αρχηγός Ομάδας
3 ΑΛΕΞΙΟΥ Δημήτριος Συνοδός
4 ΒΕΛΩΝΗΣ Γεώργιος Διαιτητής
5 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Αλέξανδρος Διαιτητής
6 ΣΟΥΛΟΣ Απόστολος Συνοδός
7 ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ιωάννης Προπονητής
8 ΒΑΡΒΕΡΗΣ Θεοδόσιος Αθλητής
9 ΤΣΙΑΜΙΤΑΣ Χρήστος Αθλητής
10 ΚΑΛΦΑΣ Πασχάλης Αθλητής
11 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Αθλητής
12 ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Αθλητής
13 ΒΕΛΙΧΑΙ Μαρέλντο Αθλητής
14 ΑΛΕΞΑΚΗΣ Νικόλαος Αθλητής
15 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Θωμάς Αθλητής
16 ΣΚΑΡΛΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης Αθλητής
17 ΜΠΟΖΙΔΗΣ Παναγιώτης Αθλητής

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωση Αστυνομιών U.S.P.E. Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να συγχαρούν το σύνολο της αποστολής καθώς έλαβε τα ευμενή σχόλια των όλων συμμετεχόντων, κατάφεραν μία μεγάλη κατάκτηση απέναντι σε πανίσχυρες και ιστορικές ομάδες και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής. Επίσης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία, όπως και τους Διευθυντές και τους Διοικητές των Υπηρεσιών της χώρας οι οποίοι διευκόλυναν, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές δυνατότητες, τους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διοργάνωσης και όλους τους υποστηρικτές της αποστολής.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στις εταιρείες υποστηρικτές της αποστολής. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξη την εταιρεία FONBET, τον επίσημο Χορηγό Αερομεταφορών την Aegean Airlines, τη ασφαλιστική εταιρεία Generalli και τη Fraport.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η διεξαγωγή της ανωτέρω διοργάνωσης ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Scroll to Top