12οι Τελικοί Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης

Σας γνωρίζουμε ότι η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος την Τρίτη 28 Ιουνίου διοργάνωσε την Τελική Φάση του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Ν. Αττικής για την αγωνιστική χρονιά 2012-2013. Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού ¨Αντώνης Τρίτσης¨.

Αντιμέτωπες στον μικρό τελικό ήταν οι ομάδες  Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.-Α.Τ. Νέας Ερυθραίας με νικητή την ομάδα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. με σκορ 114-66. Πραγματοποιήθηκε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι χωρίς άγχος και μεγάλη έκταση του σκορ. Η ομάδα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. είχε την πολυτέλεια να έχει σε πάρα πολύ καλή μέρα τον ΜΠΟΓΔΑΝΙΔΗ Αχιλλέα ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 25 πόντους. Επίσης διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν οι ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος (25), ΓΡΙΒΑΣ Αθανάσιος (10) και ο Αποστολίδης Αναστάσιος (10). Από την ομάδα του Α.Τ. Νέας Ερυθραίας  προσπάθησαν ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Δημήτριος (11), ο αρχηγός ομάδας ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ Νικόλαος (11) καθώς και ο ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Στυλιανός ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 πόντους.

Στον μεγάλο τελικό για ακόμα μια φορά έδωσαν το παρών το Α.Τ. Πεντέλης  και το Α.Τ. Καλλιθέας. Ακόμη ένα τέλος, σε αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν συγκλονιστικό. Συγκεκριμένα το Α.Τ. Πεντέλης αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 κερδίζοντας το Α.Τ. Καλλιθέας με σκορ 78-76. Αν και το Α.Τ. Καλλιθέας διατηρούσε ένα προβάδισμα δέκα πόντων καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Α.Τ. Πεντέλης ανέκαμψε με έναν εκπληκτικό Κουπίδη και στην κυριολεξία άρπαξε το κύπελλο του Πρωταθλητή με καλάθι του Κωνσταντώνη 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Από την πλευρά του Α.Τ. Πεντέλης ο  ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θεμιστοκλής σημείωσε 26 πόντους, ο ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος 17 πόντους και ο ΘΕΟΣ Σεραφείμ 10 πόντους. Από το Α.Τ. Καλλιθέας συγκλονιστική προσπάθεια για ακόμα μια φορά έκανε ο ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χρήστος με 21 πόντους και ο ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Αθανάσιος με 19 πόντους.

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αρχ/κας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος στο τέλος των αγώνων ευχαρίστησε τους παίκτες όλων των ομάδων για το ήθος που επέδειξαν όλη την αγωνιστική περίοδο, συγχάρηκε τις ομάδες των τελικών για την παρουσία τους και δεσμεύτηκε για την πρόοδο των διοργανώσεων της Αθλητικής Ένωσης. Επίσης επεσήμανε τον μεγάλο στόχο της φετινής χρονιάς για την Αθλητική μας Ένωση που δεν είναι άλλος από την επανακατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυν. Β/Α Αττικής Ταξίαρχος κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ο Α/Δ΄  κ. ΚΑΤΣΙΦΑΣ Λάμπρος της Δ/νσης Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών, η Δ/ντρια της Ε΄ Υπ/νσης Β/Α Αττικής Α/Δ΄ κ. ΚΑΛΤΣΙΩΝΗ Γιούλια, ο Υποστράτηγος (ε.α) κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος , ο Αντιπρόσωπος του Δήμαρχου Παπάγου Χολαργού κ. ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΣ Άγγελος καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού αναδείχτηκε ο ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θεμιστοκλής του Α.Τ. Πεντέλης, την απονομή του επάθλου έκανε ο Υποστράτηγος (ε.α) κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος.

Νικητής διαγωνισμού Τριπόντων αναδείχτηκε όπως και στο θεσμό του Κυπέλλου ο ΔΕΛΛΙΟΣ Γεώργιος του Α.Τ. Νέας Ερυθραίας, την απονομή του οποίου έκανε ο Δ/ντης της Δ.Α.Β/Α.Α Ταξίαρχος κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει το Α.Ε.Α./Κλάδος Οργάνωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού/Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων για την συνεργασία καθόλη την αγωνιστική περίοδο και την στήριξη σας στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού.

Scroll to Top