12ο Διεθνές Πρωτάθλημα Τζούντο Αστυνομικών, Μόσχα Ρωσία, 12-15 Απριλίου 2018

Η Ομοσπονδία Τζούντο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά το χρονικό διάστημα από 12/04 έως και 15/04/2018 διοργάνωσε το 12ο Διεθνές Πρωτάθλημα Τζούντο Αστυνομικώναφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων ένστολων εν ώρα καθήκοντος.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, ύστερα από πρόσκληση της ως άνω Ομοσπονδίας συμμετείχε στο εν λόγω διεθνές πρωτάθλημα με απώτερο σκοπό οι αθλητές της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας να αγωνιστούν και να ανταγωνιστούν εξαιρετικές σχολές του αθλήματος και να ανυψώσουν την Ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό, αποσπώντας ευμενή σχόλια για την άψογη παρουσία τόσο εντός αγωνιστικών χώρων όσο και εκτός αυτών.

Η διαγωνιστική διαδικασία του πρωταθλήματος ήταν ομαδική και η ομάδας μας ανταγωνίστηκε την αντίστοιχη ομάδας της Ισπανίας. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των αγώνων. Σημειώνεται ότι το επίπεδο των αγώνων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, χαρακτηριστικό στοιχείο αυτού ήταν η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας της Ιαπωνίας η οποία θεωρείται η ανώτατη σχολή τζούντο.

Τα μέλη της αποστολής ήταν τα κάτωθι : Αρχηγός αποστολής Α/Α΄ ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος, Αρχηγός ομάδας Α/Β΄ ΑΒΑΝΙΔΗΣ Δημήτριος,  Συνοδός Υπ/κας ΧΡΙΠΑΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος, Αθλητές: Α/Α΄ ΖΗΣΗΣ Βασίλειος, Υ/Α΄ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ Αθανάσιος, Υ/Β΄ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Γεώργιος, Αρχ/κας ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης, Αρχ/κας ΡΑΪΔΟΣ Νικόλαος.

Ιδιαίτερη στιγμή των αγώνων αποτέλεσε ο χαιρετισμός που απέστειλε ο Πρόεδρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρος ΠΟΥΤΙΝ κατά την εναρκτήρια τελετή. Στους αγώνες έδωσαν το παρών ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο και πλήθος επισήμων.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη των πεσόντων ένστολων εν ώρα καθήκοντος. Κατά τη διάρκεια των αγώνων και σε ειδική τελετή που τελέστηκε, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Α/Β΄ ΑΒΑΝΙΔΗΣ Δημήτριος κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη τους.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία καθώς το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από πόρους της Ένωσής μας  σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Scroll to Top