13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics Hellas

Σας γνωρίζουμε ότι η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος με μεγάλη χαρά, την Τετάρτη 22 Μαίου 2013, έδωσε το παρόν στην 13η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics Hellas, συμμετέχοντας με την Κυπελλούχο ομάδα ποδοσφαίρου 8×8 περιόδου 2012, ήτοι το Α.Τ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ.

Κορυφαία αθλητική διοργάνωση ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, που έχει καθιερωθεί από το 2000. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές ποδοσφαίρου, του πιο δημοφιλούς αθλήματος των Special Olympics. Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνονται σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπα τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι αστυνομικοί-αθλητές μας, αγωνίστηκαν σε αγώνες μεικτών ομάδων (Unified) από κοινού με αθλητές των Special Olympics, αντιπροσωπεία ηθοποιών και δημοσιογράφων. Η ανωτέρω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μέριμνα των Special Olympics Hellas, σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (U.E.F.A.) και την Ελληνική Ποδοσφαιρική  Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.). Το παρόν έδωσαν ηθοποιοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και φυσικά τα μέλη της Ένωσής μας. Από την πλευρά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα και υπήρξε εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΖΑΚΕΣΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ο οποίος παρέλαβε Τιμητικό Έπαινο από την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, κα. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Γιάννα, για την προσφορά της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. Ο Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas για την πρόσκληση, δεσμεύτηκε πως η αγαστή συνεργασία της Αθλητικής Ένωσης με τα Special Olympics Hellas θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη.

Scroll to Top