13ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών, Les Diablerets Ελβετία, 17-22 Μαρτίου 2013

Το 13ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών, που συνδιοργανώθηκε από τη Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (U.S.P.E.) και την Ελβετική Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (S.P.S.C.) ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα στην πόλη Les Diablerets των Ελβετικών Άλπεων το χρονικό διάστημα από 17 έως 22 Μαρτίου 2013. Η ομάδα χιονοδρομίας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος έδωσε το παρόν και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αστυνομικού αθλητισμού.

Η Ελληνική αποστολή απέσπασε ευμενή και κολακευτικά σχόλια για την παρουσία και την αγωνιστικότητά της τόσο από το σύνολο των ξένων αποστολών όσο και από το προεδρείο της U.S.P.E. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν αθλητές παγκόσμιας δυναμικότητας στους οποίους παρέχονται  ιδανικές συνθήκες προπόνησης δίχως να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Παράλληλα σε διοικητικό επίπεδο, σε ακόμη μία διοργάνωση, επιβεβαιώθηκε η δυναμική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τις υπόλοιπες πανευρωπαϊκές αστυνομίες για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Οι αθλητές του δρόμου αντοχής ΓΙΑΝΚΟΥ Αθανάσιος και ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ Παναγιώτης αγωνίστηκαν στο σκίαθλο. Το σκίαθλο είναι ένα ιδιαίτερα επίπονο αγώνισμα καθώς ο αθλητής πρέπει να διανύσει 10 χιλιόμετρα εφαρμόζοντας αποκλειστικά την κλασική τεχνική εντός των χαραγμένων ιχνών, χωρίς να μπορεί να παρεκκλίνει από αυτά και στην συνέχεια χωρίς να σταματά να κυλά ο χρόνος, με πολύ γρήγορες κινήσεις οφείλει να αλλάξει τον εξοπλισμό του και να διανύσει άλλα 10 χιλιόμετρα αλλάζοντάς την τεχνική σε σκέιτινγκ (skating). Οι δύο αθλητές μας αγωνίστηκαν και κατάφεραν μια αξιοπρεπή εμφάνιση έχοντας να αντιμετωπίσουν αθλητές «μεγαθήρια» του δρόμου αντοχής από χώρες με βαριά ιστορία στο χώρο όπως αυτή της Ρωσίας, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και γενικά των βόρειων χωρών της Ευρώπης οι οποίοι ως αθλητές, ελάχιστα χρόνια πριν ήταν μέλη των Εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Οι αθλητές των αλπικών αγωνισμάτων ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος, ΔΟΥΜΤΣΗΣ Κυριάκος, ΦΙΝΕΣ Αθανάσιος, ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Παναγιώτης, αγωνίστηκαν στα αθλήματα της γιγαντιαίας κατάβασης και της τεχνικής κατάβασης.

Την πρώτη ημέρα στο άθλημα της γιγαντιαίας κατάβασης ο ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος έφερε την 15η θέση, ο ΦΙΝΕΣ Αθανάσιος έφερε την 24η θέση και ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Παναγιώτης την 25η θέση σε σύνολο 38 συμμετεχόντων, ενώ ο ΔΟΥΜΤΣΗΣ Κυριάκος επιλέχθηκε από την οργανωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης να αγωνιστεί ως ανοιχτήρι (forerunner).

Την δεύτερη ημέρα στο άθλημα της τεχνικής κατάβασης ο ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος έφερε την 12η θέση, ο ΦΙΝΕΣ Αθανάσιος έφερε την 15η θέση και ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Παναγιώτης την 18η θέση σε σύνολο 36 συμμετεχόντων.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας των αθλητών αναφέρουμε ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία , η Ρωσία, συμμετείχαν με αθλητές αστυνομικούς που πολλοί από αυτούς ήταν και είναι μέλη των επίσημων εθνικών ομάδων των χωρών τους, λαμβάνοντας μέρος σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ενδεικτικά αναφερόμενοι στην Αυστρία ήταν τιμή και πρόκληση ταυτόχρονα για τους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2010, Αυστριακό Herbst Reinfried. Απτόητοι από τις ηχηρές παρουσίες του αγώνα οι αθλητές μας ξεπέρασαν με άνεση τους συμμετέχοντες των Βαλκανικών χωρών ενώ κατάφεραν να εκτοπίσουν και τους αθλητές της Ιταλικής αποστολής. Μία χώρα με μεγαλύτερη παράδοση στο άθλημα από αυτή της χώρας μας.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Αδαμάντιο και την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την στήριξη των προσπαθειών των μελών της ομάδας χιονοδρομίας. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Αρχηγό της ομάδας χιονοδρομίας ΑΒΑΝΙΔΗ Δημήτριο, τον ΝΤΖΟΥΦΡΑ Γιώργο για τις τεχνικές του γνώσεις, τον Προπονητή ΑΛΕΞΙΟΥ Δημήτριο καθώς και όλους τους αθλητές για τον ευγενή και δυναμικό αγώνα που έδωσαν με σκοπό την προβολή της Αθλητική Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος είναι ανάγκη σύσσωμη η οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης να ευχαριστήσει την εταιρία WIND Ελλάς για την έμπρακτη στήριξή της στις υποχρεώσεις της ομάδας μας.

Scroll to Top