4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών, Windischgarsten Αυστρία, 6-11 Μαρτίου 2017

Το 14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών, που συνδιοργανώθηκε από τη Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (U.S.P.E.) και την Αυστριακή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (O.POL.S.V.) ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα στην πόλη Windischgarsten των Αυστριακών Άλπεων το χρονικό διάστημα από 06 έως 11 Μαρτίου 2017. Η ομάδα χιονοδρομίας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος έδωσε το παρόν και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αστυνομικού αθλητισμού.

Η Ελληνική αποστολή απέσπασε ευμενή και κολακευτικά σχόλια για την παρουσία και την αγωνιστικότητά της τόσο από το σύνολο των ξένων αποστολών όσο και από το προεδρείο της U.S.P.E. . Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν αθλητές παγκόσμιας δυναμικότητας στους οποίους παρέχονται  ιδανικές συνθήκες προπόνησης, δίχως να αντιμετωπίζουν τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Παράλληλα σε διοικητικό επίπεδο, σε ακόμη μία διοργάνωση, επιβεβαιώθηκε η δυναμική παρουσία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αστυνομίες, για την ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού.

Οι αθλητές του δρόμου αντοχής ΓΙΑΝΚΟΥ Αθανάσιος και ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ Παναγιώτης αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του σκεϊτινγκ μαζικής εκκίνησης. Οι δύο αθλητές μας αγωνίστηκαν αντιμετωπίζοντας αθλητές «μεγαθήρια» του δρόμου αντοχής από χώρες με βαριά ιστορία στο χώρο όπως αυτή της Ρωσίας, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και γενικά των βόρειων χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι ως αθλητές, ελάχιστα χρόνια πριν ήταν μέλη των Εθνικών ομάδων των χωρών τους. Οι αθλητές μας δεν τα κατάφεραν απέναντι στους αθλητές των άλλων ομάδων και τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Οι αθλητές των αλπικών αγωνισμάτων ΤΟΚΑΣ Γεώργιος, ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος, ΤΟΚΑΣ Δημήτριος, ΔΗΜΟΥ Φώτιος, ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος και ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Παναγιώτης, αγωνίστηκαν στα αθλήματα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και της τεχνικής κατάβασης.

Την πρώτη ημέρα στο άθλημα της τεχνικής  κατάβασης ο ΤΟΚΑΣ Δημήτριος έφερε την 15η θέση, ο ΔΗΜΟΥ Φώτιος την 18η θέση και ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Παναγιώτης την 19η θέση σε σύνολο τριάντα (30) συμμετεχόντων.

Τη δεύτερη ημέρα στο άθλημα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης ο ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος έφερε την 11η θέση, ο ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος έφερε την 16η θέση και ο ΤΟΚΑΣ Γεώργιος την 18η θέση σε σύνολο τριάντα δύο (32) συμμετεχόντων.

Περαιτέρω οι αθλητές των αλπικών αγωνισμάτων της ομάδας ΤΟΚΑΣ Γεώργιος, ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος και ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος κατάφεραν με τα ανωτέρω αποτελέσματα τα οποία επέτυχαν τη δεύτερη ημέρα των αγώνων να προκριθούν στο αγώνισμα του παράλληλου σλάλομ το οποίο έχει εισαχθεί επίσημα στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος χιονοδρομίας κατάβασης τα τελευταία χρόνια και για πρώτη φορά διεξήχθη και σε αγώνες αστυνομικών στο εν λόγω 14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών. Στο αγώνισμα αυτό οι αθλητές αγωνίζονται σε πίστα διαμορφωμένη με δύο παράλληλες  διαδρομές, όπου οι αθλητές σε ζευγάρια μπαίνουν σε αυτές ταυτόχρονα και κυριολεκτικά «κοντράρονται» για τη νίκη. Από το κάθε ζευγάρι αθλητών προκρίνεται με διαδικασία νοκ-άουτ στην επόμενη φάση ο αθλητής ο οποίος τερματίζει πρώτος και στις δύο διαδρομές.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας των αθλητών αναφέρουμε ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ρωσία, συμμετείχαν με αθλητές αστυνομικούς που πολλοί από αυτούς ήταν και είναι μέλη των επίσημων εθνικών ομάδων των χωρών τους, λαμβάνοντας μέρος σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ενδεικτικά αναφερόμενοι στην Αυστρία ήταν τιμή και πρόκληση ταυτόχρονα για τους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν τους Αυστριακούς DIGRUBER Marc και STROLZ Johannes οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας καταλαμβάνοντας διαρκώς θέσεις εντός της πρώτης εξάδας, ενώ κατά το τρέχον έτος 2017 κατέλαβαν την πρώτη θέση στο Παναυστριακό και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας. Απτόητοι από τις ηχηρές παρουσίες του αγώνα οι αθλητές μας ξεπέρασαν με άνεση τους συμμετέχοντες των Βαλκανικών χωρών ενώ κατάφεραν να εκτοπίσουν και τους αθλητές της Ιταλικής αποστολής. Μία χώρα με μεγαλύτερη παράδοση στο άθλημα από αυτή της χώρας μας.

Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεχής και αξιοπρεπής παρουσία της Ελληνικής αποστολής στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Χιονοδρομίας Αστυνομικών καθώς και η ιδιαίτερη ανταγωνιστικότητα που επιδεικνύουν οι αθλητές  της ομάδας αναγνωρίστηκαν από το προεδρείο της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) το οποίο ως φόρο τιμής απένειμε  τιμητικό βραβείο στον ΝΤΖΟΥΦΡΑ Γεώργιο, ως βετεράνο της ομάδας, κατά την τελετή λήξης των αγώνων.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη και τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Αρχηγό της ομάδας χιονοδρομίας ΑΒΑΝΙΔΗ Δημήτριο, τον ΝΤΖΟΥΦΡΑ Γιώργο για τις τεχνικές του γνώσεις, τον προπονητή  ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο καθώς και όλους τους αθλητές για τον ευγενή και δυναμικό αγώνα που έδωσαν με σκοπό την προβολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Scroll to Top