16ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Αστυνομικών στην Πράγα της Τσεχίας

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Τσεχίας διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) κατά το χρονικό διάστημα από 28 έως και 31 Αυγούστου 2023, το 16ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Αστυνομικών ανδρών και γυναικών στην πόλη Πράγα της Τσεχίας.

Στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των επίσημων αθλητικών ενώσεων αστυνομικών της Αυστρίας, της Κύπρου, της διοργανώτριας αρχής Τσεχίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδος, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Κροατίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβαν μέρος ενενήντα πέντε (95) άνδρες και σαράντα πέντε (45) γυναίκες απ’ όλη την Ευρώπη.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε με τρείς (3) αθλητές.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης (28/08/2023), όλες οι αποστολές των ομάδων αφίχθηκαν και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Olsanka» όπου και έλαβε χώρα η διαπίστευση των μελών αυτών.

Την επομένη (29/08/2023) και ώρα 15:00, έλαβε χώρα η τελετή έναρξης, σε στάδιο της πόλης της Πράγας με την παρέλαση των ομάδων, την έπαρση των σημαιών καθώς και ανάκρουση των ύμνων της U.S.P.E. και της διοργανώτριας χώρας, από την μπάντα της Τσεχικής Αστυνομίας.

Με την λήξη της τελετής έναρξης ξεκίνησε το πρωτάθλημα όπου ο Αστ/κας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος αγωνίστηκε στον προκριματικό των 100 μέτρων και ο Ε.Φ. ΒΟΤΣΟΣ Χρήστος στον τελικό των 5000 μέτρων.

Την Τετάρτη 30/08/2023, στις 10:00 τοπική ώρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη της δεύτερης ημέρας του πρωταθλήματος, με τον Ε.Φ. ΣΑΡΙΔΑΚΗ Ορέστη να καταλαμβάνει την 8η θέση στα 1500 μέτρα.

Τα μέλη της αποστολής αποτέλεσαν οι κάτωθι :

ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος Αρχηγός Αποστολής, ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος Συνοδός,  ΤΖΑΦΟΛΙΑΣ Δημήτριος Συνοδός, ΜΑΝΟΥΡΑΣ Χρήστος-Δημήτριος Συνοδός,  ΣΟΥΛΟΣ Απόστολος Συνοδός, Αθλητές: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος, ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ Ορέστης και ΒΟΤΣΟΣ Χρήστος.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος Α/Υ΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας συγχαίρουν τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στο εν θέματι Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τα οποία απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια των παρευρισκόμενων για την παρουσία τους κερδίζοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό των αντιπάλων.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο εν θέματι αναγραφόμενο πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Scroll to Top