17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Αστυνομικών, Μπρατισλάβα Σλοβακία, 21-24 Οκτωβρίου 2016

Σας γνωρίζουμε ότι η ομάδα πάλης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, συμμετείχε στο 17ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης αστυνομικών που διοργανώθηκε από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Σλοβακίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών  (U.S.P.E.) κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως και 24/10/2016 στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβαν μέρος αστυνομικοί-αθλητές από δεκατέσσερις (14) διαφορετικές εθνικές αθλητικές ενώσεις της Ευρώπης. Οι αθλητές διαγωνίστηκαν σε δύο στυλ πάλης, την Ελληνορωμαϊκή και την Ελευθέρα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (U.W.W.)

Την πρώτη ήμερα των αγώνων την 22/10/2016 στην Ελληνορωμαϊκή συμμετείχαν τέσσερις (4) αθλητές της ελληνικής αποστολής όπου κατακτήθηκαν δύο (2) ασημένια μετάλλια και ένα (1) χάλκινο. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι κάτωθι:

  • Υ/Β΄ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ Γεώργιος, στην κατηγορία 75 kg
  • Αστ/κας ΒΑΡΚΑΣ Νικόλαος, στην κατηγορία 80 kg
  • Ε.Φ. ΜΠΟΥΚΗΣ Ηλίας, στην κατηγορία 85 kg
  • Ε.Φ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΖΗΣ Σπυρίδων, στην κατηγορία 98 kg

Αναλυτικά ο Ε.Φ. ΜΠΟΥΚΗΣ Ηλίας αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 85 kg όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο όπου ηττήθηκε από τον Γερμανό αθλητή FISCHER Jan.

Ε.Φ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΖΗΣ Σπυρίδων αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 98 kg απέναντι στον Γερμανό αθλητή AZIZSIR RAMSIN και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Υ/Β΄ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗΣ Γεώργιος αγωνίστηκε στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 75 kg όπου νίκησε τον Δανό αθλητή SKIFTER Lasse και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, ο Αστ/κας ΒΑΡΚΑΣ Νικόλαος αγωνίστηκε με ιδιαίτερη θέληση στην κατηγορία των 80 kg, όπου για λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να κερδίσει την είσοδό του στους ημιτελικούς, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων την 23/10/2016 στο στυλ της Ελευθέρας συμμετείχαν οι αθλητές μας:

  • Αστ/κας ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ Κων/νος, στην κατηγορία 97 kg
  • Αστ/κας ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης στην  κατηγορία των 125 kg

Αστ/κας ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ Κων/νος αγωνίστηκε στην κατηγορία 97 kg και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να προκριθεί στους ημιτελικούς της κατηγορίας πλην όμως δεν τα κατάφερε πραγματικά στο τελευταίο λεπτό, και έμεινε εκτός συνέχειας των αγώνων.

Τέλος, στο τελευταίο κατά χρονική σειρά αγώνισμα ο Αστ/κας ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης αγωνίστηκε στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 125 kg όπου νίκησε τον Σλοβάκο αθλητή FIRKAL MIROSLAV και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο δίνοντας εορταστικό τόνο σε όλη την ελληνική αποστολή.

Scroll to Top