17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Αστυνομικών, Ζούλ Γερμανία, 17-21 Ιουνίου 2019

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στηρίζοντας όλα τα αθλήματα και ιδιαίτερα αυτά που συνάδουν με την εκτέλεση των καθηκόντων των μελών της, οργάνωσε και συμμετείχε με δεκαπενταμελή αποστολή στο 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Αστυνομικών της U.S.P.E., που έλαβε χώρα στο Ζουλ της Γερμανίας κατά το χρονικό διάστημα από 17 – 21 Ιουνίου 2019, με απόλυτη επιτυχία και αδαπάνως για το Δημόσιο.

Στο εν λόγω πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά έντεκα (11) άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σκοπευτές από όλη την Ελλάδα, σε δεκαεπτά (17) αγωνίσματα, οι οποίοι συναγωνίστηκαν τους κορυφαίους συναδέλφους τους από δεκαεννέα (19) χώρες και τελικά έφυγαν ενθουσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο της διοργάνωση.

Οι αστυνομικοί έχοντας στο ιστορικό τους υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις στα εγχώρια Πρωταθλήματα Ελλάδος ανδρών και γυναικών, προσπάθησαν να μπουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, παρά την έλλειψη εμπειρίας σε διεθνείς διοργανώσεις, συναγωνιζόμενοι αθλητές με Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς τίτλους.

Πρώτοι στην μάχη μπήκαν οι «τουφεκάδες» του αεροβόλου τυφεκίου ανδρών. Έχοντας κατά διαστήματα εξαιρετικές επιδόσεις έμειναν για λίγο έκτος τελικού και τελικά κατέλαβαν την 10η και 14η θέση με τους Βερτούδο Κωνσταντίνο και Βασιλείου Νικόλαο-Απόστολο αντίστοιχα.

Λίγο αργότερα, με εμφανή την διάθεση να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, μπήκαν στην μάχη οι αθλήτριες του αεροβόλου πιστολιού γυναικών, όπου μετά από επίπονο λόγω άγχος αγώνα, κατέλαβαν την 11η θέση με την Αλεξοπούλου Ευαγγελία και την Βιδάκη Μαρία-Αικατερίνη, τρεις μόλις πόντους μακριά από τον τελικό!

Και κάπου εδώ ξεκίνησε η ατυχία της Ελληνικής Ομάδας. Ο Μόφορης Γρηγόρης που συμμετείχε στο αγώνισμα πιστολιού ταχύτητας, είχε ξεκινήσει εξαιρετικά καλά όντας στην τρίτη μεταλιούχο θέση, διαπιστώθηκε πρόβλημα με τα πυρομαχικά του και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Την επόμενη μέρα μπήκαν στην μάχη οι 2 αθλητές μας του τυφεκίου πρηνηδόν 50 μέτρων. Ένα εξαιρετικά επίπονο αγώνισμα που λόγω και του αέρα δημιουργούσε προβλήματα σε όλους του συμμετέχοντες. Τελικά η Μπενέκη Αποστολία κατέλαβε την 12η  θέση στις γυναίκες, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Παπατζίκης Παντελεήμων.

Περίπου την ίδια ώρα στο αγώνισμα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Ολυμπιονίκης μας Άννα Κορακάκη, δύο αθλήτριες μπήκαν στην μάχη. Εξαιρετικό πρώτο μέρος από την Μανωλέσου Αλεξάνδρα και μάλλον μέτριο από την Αλεξοπούλου Ευαγγελία, έφερε μετά το τέλος των βολών ακριβείας την πρώτη οριακά στην οκτάδα και όλα θα κρίνονταν στο δεύτερο μέρος με την «ταχεία βολή». Η Μανωλέσου Αλεξάνδρα  προσπάθησε πολύ και τελικά κατέλαβε την 12η θέση με μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, ενώ και η Αλεξοπούλου Ευαγγελία κατέλαβε την 14η θέση, εκτελώντας το δεύτερο μέρος του αγώνα εξαιρετικά, αφού κατάφερε να ανακάμψει χωρίς όμως να μπορέσει να καλύψει την κακή της επίδοση στην βολή ακριβείας.

Αμέσως μετά είχε έρθει η σειρά για τους αθλητές του αεροβόλου πιστολιού ανδρών. Έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγάλα ονόματα μεταξύ αυτών και το Γάλλο Χρυσό Ολυμπιονίκη του Σύδνεϋ στο αγώνισμα, εκτέλεσαν τις βολές τους με ιδιαίτερη ψυχραιμία και ένας εξ αυτόν, ο Καλοπήτας Παναγιώτης έμεινε μακριά από τον τελικό για τρεις  πόντους και τελικά κατετάγη 11ος . Την 24η  θέση κατέλαβε ο Σολομωνίδης Κωνσταντίνος προσπαθώντας για το καλύτερο στην πρώτη διεθνή του εμπειρία.

Την τελευταία μέρα 5 αθλητές και η ομάδα του μεικτού πιστολιού μπαίνουν στην μάχη.

Στο αγώνισμα κεντρική πυροδότης ανδρών 25 μέτρων, ο Ασβεστάς Αθανάσιος και ο Ειδικός Φρουρός Μόφορης Γρηγόρης ξεκινούν το αγώνισμα με τις βολές ακριβείας σε έναν αμφίρροπο αγώνα με πολλούς αθλητές να αλλάζουν θέσεις στην πρώτη τριάδα. Όμορφος αγώνας από τους Έλληνες αθλητές τους έδωσε την 19η  και 12η θέση αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα τα τυφέκια αγωνίζονταν στο εξαιρετικά δύσκολο αγώνισμα των 50 μέτρων πυροβόλου όπλου τριών στάσεων, όπου αθλητές και αθλήτριες εκτελούν χωρίς διακοπή από 40 βολές σε κάθε μια από τις στάσεις γονυπετώς, πρηνηδόν και ορθίως. Στους άνδρες ο Βερτούδος Κωνσταντίνος κατέλαβε την 13η  θέση και λίγο πίσω στην 15η  θέση βρέθηκε ο Παπατζίκης Παντελεήμων.

Στις γυναίκες η ατυχία χτύπησε και πάλι την Ελληνική αποστολή, αφού η Μπενέκη Αποστολία, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με το όπλο της που την ανάγκασε να τελειώσει γρήγορα τον αγώνα και να καταταγεί τελικά στη 9η  θέση, χάνοντας για μια θέση τον τελικό του αγωνίσματος.

Τελευταίοι αγωνιστήκαν στο μεικτό πιστόλι αεροβόλου 10 μέτρων ο Καλοπήτας Παναγιώτης με την  Αλεξοπούλου Ευαγγελία.  Σε ένα νέο αγώνισμα που ξεκίνησε μετά την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, οι αθλητές μας ήταν ανταγωνιστικοί, καθώς διεκδικούσαν με αξιώσεις σχεδόν σε όλο τον αγώνα την 5η προνομιούχο θέση που οδηγούσε στον τελικό του αγωνίσματος. Τελικά με εξαιρετικές επιδόσεις των αντιπάλων τους, η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 7η θέση.

Τα αποτελέσματα των αγώνων.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλλαν και πιο συγκεκριμένα στον προπονητή και Πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής της Ένωσης στο άθλημα της σκοποβολής Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεωργακόπουλο Διονύσιο και στον επίσης προπονητή Ανθυπαστυνόμο Νταλαμπίρα Σπύρο, οι οποίοι βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στους αθλητές, παρέχοντες κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη των επιδόσεών τους. Σημαντική ήταν επίσης η συνδρομή  και η βοήθεια του μέλους της τεχνικής επιτροπής Υπαστυνόμου Α΄ Μπίρη Ζαχαρούλας για την προετοιμασία  και ολοκλήρωση της αποστολής.

Το άλμπουμ των αγώνων

Η παραπάνω επιτυχία δημοσιεύτηκε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

sdna.gr

athina984.gr

leoforos.gr

newsbomb.gr

onsports.gr

inthecity.gr

sport.24

gazzetta.gr

protothema.gr

Scroll to Top