« 18ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Αστυνομικών Ανδρών – Προκριματικός αγώνας 30/11-02/12/2022 στην Αθήνα».

Η Αθλητική Ενωση Αστυνομικών Ελλάδος διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) και του Υπουργείου Τουρισμού κατά το χρονικό διάστημα από 30 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2022 τον προκριματικό αγώνα του 18ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών Ανδρών μεταξύ των χωρών της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Ο αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης», την 1η Δεκεμβρίου 2022, ήταν συναρπαστικός αλλά η ανωτερότητα της Γερμανικής ομάδας ήταν εμφανής, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα τρίτο στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να προκριθεί στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με σκορ 0-3.

Οι ομάδες εισήλθαν στο γήπεδο υπό τους ήχους τμήματος της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο Χωρών και ο Νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών και Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος Τζατζάκης, απηύθυνε χαιρετισμό, παρουσία του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Γεωργίου Γιάννινα, του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου, του Τεχνικού εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) κ. Laszlo Gyori, του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασιλείου Θώδα, του Διοικητή της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Α΄ Χρήστου Κωνσταντινίδη, του ιδρυτικού μέλους της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Υποστρατήγου (ε.α.) Ιωάννη Καραπανάγου, εκπρόσωπων τοπικών και πολιτικών αρχών, Προέδρων Συνδικαλιστικών Ενώσεων και πλήθος συναδέλφων.

Την Ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι: Σιλεβίστας Ιωάννης (προπονητής), Τικταπανίδης Αναστάσιος, Τσίκλος Θεόδωρος, Μάναλης Σταύρος, Δαούτης Σταύρος, Πάππος Κωνσταντίνος,Τζανέτος Διονύσιος, Τσίτσαρης Κωνσταντίνος, Ντόσκας Εμμανουήλ, Κουκοβίνης Κωνσταντίνος, Ράπτης Γεώργιος, Καπός Δημήτριος, Μπακόλας Αθανάσιος, Κοντιζάς Δημήτριος, Καραγιάννης Ηλίας, Κουκουνασούλης Ευάγγελος.

Τον εν θέματι αγώνα διαιτητεύσουν οι αξιολογημένοι αστυνομικοί διαιτητές :Ρεντίφης Λάζαρος, Βιτσεντζάτος Κυριάκος, Μαυρομάτης Παύλος, Χουλιάρας Δημήτριος και Μάλαμας Μιχαήλ.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πραγματοποίησε την τελετή λήξης του 6ου προκριματικού αγώνα του 18ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, προς τιμήν των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, με την παράθεση δείπνου και την απονομή αναμνηστικών πλακετών.

Παρέστησαν η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαος Πέππας, η Αντιπεριφερειάρχης του κεντρικού τομέα Αθηνών κα Δήμητρα Νάνου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για θέματα της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ο Τεχνικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) κ. Laszlo Gyori, η Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα Γκελεστάθη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας FΟΝΒΕΤ, η οποία είναι και χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Αθλητικής Ένωσης κ. Ιωάννης Ζαφειράτος, ο Υποστράτηγος (ε.α.) Ιωάννης Καραπανάγος εκπρόσωποι των Παραρτημάτων και οι διαιτητές του αγώνα.

Άπαντες εξήραν το έργο που επιτελείται από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και δήλωσαν υποστηρικτές και συμπαραστάτες.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τις εταιρείες Plumo και Όμιλο ΟΤΕ για την πολύτιμη ηθική και υλική βοήθειά τους.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας συγχαίρουν τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στο εν θέματι Προκριματικό Αγώνα.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στον εν θέματι αναγραφόμενο αγώνα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Scroll to Top