19ος Αγώνας ράλι 24 ώρες Ελλάδα

Την 15 & 16  Οκτωβρίου 2016 ο Σύλλογος Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α) πραγματοποίησε το 19ο  ράλι ιστορικών αυτοκινήτων με τίτλο «24 ώρες Ελλάδα».

Όσοι ασχολούνται με το άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό αγώνα με υψηλές απαιτήσεις, περισσότερο σε επίπεδο δεξιοτεχνίας και ακρίβειας παρά σε μέγιστη ταχύτητα (Endurance Regularity), με πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αυτό της διάρκειας, καθώς εξελίσσεται αδιάκοπα για 24 ώρες. Προκειμένου, το πλήρωμα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα πρέπει να είναι καλά προπονημένο και να έχει απόλυτο συγχρονισμό.

Ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η εκκίνηση του φετινού αγώνα που έγινε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για τα ογδόντα ένα (81) πληρώματα προκειμένου να καλύψουν τις ειδικές διαδρομές των  οκτακοσίων (800) χιλιομέτρων στους Νομούς Αττικής και Ευβοίας.

Το πλήρωμα της Ένωσης μας, Αμολοχίτης Νικόλαος και Γιαγουρτάς Κωνσταντίνος συμμετείχαν με ένα σκαραβαίο (VW) του έτους 1975 στην κατηγορία G5 ήταν άψογα προετοιμασμένοι και αυτό φάνηκε τόσο από τα πολύ καλά σχόλια των έτερων πληρωμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όσο και από τους χρόνους που πέτυχε το πλήρωμά μας καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην κατηγορία τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος συγχαίρουν το αγωνιστικό πλήρωμα το οποίο κατέβαλε στο μέτρο των δυνατοτήτων του κάθε προσπάθεια, προκειμένου να κατακτήσει μία εκ των τριών θέσεων του βάθρου και εύχεται κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Scroll to Top