2η Πεζοπορία στον Υμηττό, 10.2.2019

Μια ηλιόλουστη ημέρα απόλαυσαν χθες (10/02/2019), οι περίπου είκοσι πέντε φίλοι πεζοπόροι της Ένωσής μας στο βουνό του Υμηττού. Το ραντεβού είχε δοθεί νωρίς το πρωί στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, σημείο από το οποίο ξεκίνησε η διαδρομή.

Συνοδοιπόροι σε αυτή τη διαδρομή ήταν και εξήντα περίπου μέλη της ομάδας «Απόδραση στη φύση» οι οποίοι μαζί με τα μέλη της Αθλητικής μας Ένωσης ξεκίνησαν την κατάκτηση μίας εκ των κορυφών σε ύψος 520 μέτρων.

Σύμμαχος και σε αυτή την προσπάθεια όλων, το μέλος μας Φώτης ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ο οποίος για ακόμη μία φορά ηγήθηκε των προσπαθειών μας στο άθλημα της πεζοπορίας ώστε να στεφθεί με επιτυχία η δράση.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε μέσα από το πευκοδάσος του κεντρικού Υμηττού έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν το φυσικό κάλλος και την ομορφιά του βουνού. Η πορεία κατέληξε στο Ναό του Όμβριου Διός από τη μεριά του Κορωπίου. Η περιοχή ονομάζεται Προφήτης Ηλίας καθότι υπάρχει ομώνυμος ναός.

Εκεί οι περιπατητές απόλαυσαν τη θέα όλης της περιοχής και άδραξαν την ευκαιρία για ξεκούραση αφού θα έπρεπε να ακολουθήσουν δύο ώρες πεζοπορία για την επιστροφή όλων στο αρχικό σημείο.

Όλοι οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν καλή τύχη και παρέδωσαν τη σημαία της Αθλητικής μας Ένωσης στον Φώτη ΘΕΟΧΑΡΗ ο οποίος θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες ακόμα μία αποστολή ανάβασης, αυτή τη φορά στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

Άλλη μια περιπατητική δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, δίνοντάς τους όχι μόνο τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά αλλά να αναπτύξουν γνωριμίες και φιλικές σχέσεις. Φεύγοντας ανανεώθηκε το ραντεβού για το προσεχές μέλλον!

Scroll to Top