2οι Αγώνες Λειτουργικής Γυμναστικής Αστυνομικών, Αθήνα 04-05/11/2023

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος διοργάνωσε τους 2ους Αγώνες Λειτουργικής Γυμναστικής Αστυνομικών, το Σάββατο και την Κυριακή 04 και 05/11/2023. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συνεργασία με το γυμναστήριο Campus Kifissia, ευρισκόμενο επί της οδού Ευρώτα αρ. 18 στην Κηφισιά και με τον κ. Γεώργιο Καράβη – Basement Training, έναν από τους καλύτερους αθλητές σε διεθνές επίπεδο στο άθλημα της λειτουργικής γυμναστικής, ο οποίος μερίμνησε για όλες τις τεχνικές απαιτήσεις και την ορθή πραγματοποίηση των αγώνων.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, αποδεικνύοντας ότι η Ένωσή μας είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού και σε ανερχόμενες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και συνεπής στα μέλη της, τα οποία ασχολούνται με την λειτουργική γυμναστική.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων αστυνομικών αθλητών ανήλθε στους δεκαεφτά (17). Στην κατηγορία «elite men» συμμετείχαν πέντε (5) αθλητές, στην κατηγορία «scaled men» συμμετείχαν οκτώ (8) αθλητές και στην κατηγορία «scaled women» συμμετείχαν τέσσερις (4) αθλήτριες.

Αναλυτικά οι νικητές των τριών κατηγοριών :

Κατηγορία «elite men»
1ος Κουτσοβέλης Χρήστος
2ος Αφεντούλης Νικόλαος
3ος Καρακάρας Μιχαήλ

Κατηγορία «scaled men»
1ος  Μπρίκος Κωνσταντίνος
2ος  Ντζουμάνης Σωτήριος
3ος  Ματσούκας Βασίλειος

Κατηγορία «scaled women»
1ος  Κόλλια Μαρία
2ος  Βούλγαρη Αθανασία-Λυγερή
3ος  Τσάγγα Γεωργία

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν, τον κ. Συμεών Παπανικολάου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του γυμναστηρίου Campus Kifissia, τον κ. Γεώργιο Καράβη για την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος, τις τεχνικές απαιτήσεις και την ορθή πραγματοποίηση των αγώνων, τον κ. Φώτιο Σταθάτο ιδιοκτήτη της εταιρείας αθλητικών ειδών «stathatos ATHLETICS» για την προσφορά δώρων στους νικητές των τριών κατηγοριών, τον κ. Δημήτρη Μαραγκουδάκη ιδιοκτήτη της εταιρείας αθλητικών ειδών «Dirty STORE» για την προσφορά δώρων και στους τρεις νικητές των τριών κατηγοριών καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Γρατσία ιδιοκτήτη του καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών «enterspace» για την προσφορά ακουστικών bluetooth στους συμμετέχοντες.

Η επιτροπή λειτουργικής γυμναστικής τίμησε κατά την τελετή λήξης πέραν των προαναφερόμενων και τους αθλητές α) Βούλγαρη Αθανασία-Λυγερή, β) Καρακάρα Μιχαήλ και γ) Ματσούκα Βασίλειο, για την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση την οποία διένυσαν προκειμένου να λάβουν μέρος στους εν θέματι αγώνες. Επιπρόσθετα τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των αγώνων η κα. Μαρία Ντάση, ο κ. Δημήτρης Καναράς, ο κ. Χαράλαμπος Αποστολάκης  και ο κ. Ανδρέας Λαμπίρης.

Ο Πρόεδρος Α/Υ΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία, τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής αγώνων λειτουργικής γυμναστικής για το έργο της και την ορθή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων. Επίσης να συγχαρούν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές για την αγωνιστικότητά τους, τους κριτές των αγώνων για τη δίκαιη κρίση τους και τους εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Οι εν λόγω αγώνες δεν επηρέασαν την άσκηση των καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνες έγιναν σε ημέρες και ώρες που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Scroll to Top