2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Το Σάββατο 29/03/2014 η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α) και με τη συνδρομή του σωματείου Α.Ο. Ελληνικού-Σούρμενων διοργάνωσε το 2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Αστυνομικών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Η συμμετοχή ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική γεγονός που δίνει ώθηση στους διοργανωτές να καταστεί το Πανελλήνιο Τουρνουά θεσμός αλλά και να εξεταστεί μελλοντικά η δυνατότητα διοργάνωσης και Πανελληνίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν τριάντα πέντε (35) αθλητές από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων έξι (6) ήταν στην κατηγορία παλαίμαχων. Η κλήρωση των συμμετεχόντων έγινε την Παρασκευή 28/03/2014 στα γραφεία της Α.Ε.Α.Ε. από την οργανωτική επιτροπή. Το Σάββατο 29/03/2014 όλοι οι διαγωνιζόμενοι προσήλθαν στις 09:00 στο χώρο των αγώνων όπου προηγήθηκαν οι προκριματικοί αγώνες  των ομίλων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ενώ οι δύο δεύτεροι  ακολούθησαν την διαδικασία αγώνων για την καλύτερη κατάταξη. Στη συνέχεια οι νικητές διασταυρώθηκαν μεταξύ τους, φθάνοντας στους τελικούς.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πραγματικά πολύ υψηλό, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τόσο τους διοργανωτές όσο και τους διαγωνιζόμενους. Αστυνομικοί-αθλητές με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις έδωσαν το παρόν. Τόσο στους προημιτελικούς, όσο στους ημιτελικούς και στους τελικούς οι αθλητές υπέρβαλαν εαυτούς και σχεδόν όλοι οι αγώνες οδηγήθηκαν σε πέμπτο  νικηφόρο σετ. Στον μεγάλο τελικό για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδείχτηκε νικητής ο Ε.Φ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Γεώργιος με δεύτερο τον Ανθ/μο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Αριστοτέλη. Οι δύο τρίτοι της κατάταξης είναι οι Ε.Φ. ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ Δημήτριος και ο Α/Α΄ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ Στέφανος.

Στην κατηγορία «παλαίμαχων»νικητής αναδείχτηκε ο Αρχ/κας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Βαρδής και δεύτερος ο Υπ/κας ΚΙΤΣΙΟΣ Βασίλιεος. Οι δύο τρίτοι της κατάταξης είναι οι Αστ/κας ΚΑΡΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης του και ο Αρχ/κας ΝΑΘΑNAΗΛΙΔΗΣ Πέτρος.

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε η κατηγορία «διπλός ανδρών» με την συμμετοχή εφτά (7) ζευγαριών. Νικητές αναδείχθηκαν οι Ανθ/μος ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Αριστοτέλης και Αρχ/κας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Βαρδής με φιναλίστ τους Α/Α΄  ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ Στέφανο και Ε.Φ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ  Γεώργιο.

Μεγάλο μερίδιο για την διοργάνωση των αγώνων οφείλεται στους Πανελληνιονίκες και πιστοποιημένους προπονητές ΚΟΡΔΟΥΤΗ Ιωάννη και ΖΕΡΔΙΛΑ Διάνα του σωματείου Α.Ο. Ελληνικό-Σούρμενα, οι οποίοι παραχώρησαν τον άρτια καταρτισμένο χώρο στην Α.Ε.Α.Ε, η φιλοξενία τους ήταν άψογη και συνέβαλαν με τις πολύτιμες γνώσεις τους στην διαδικασία του τουρνουά. Επίσης οι αγώνες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν χωρίς τη βοήθεια του κ. Ζαχαρόπουλου Ηλία ο οποίος κατήρτισε τους πίνακες, επεξήγησε τους κανονισμούς και επέβλεψε την όλη διοργάνωση.

Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης επιβάρυναν τους ίδιους τους αθλητές αποδεικνύοντας περίτρανα την αγάπη τους για το άθλημα αυτό. Από την διεξαγωγή του 1ου και του 2ου Πανελλήνιου Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αλλά και των τυχόν μελλοντικών αναμετρήσεων θα συγκροτηθεί, ύστερα από βαθμολογία, αντιπροσωπευτική ομάδα για να εκπροσωπήσει την Αθλητική Ένωση στα επόμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αστυνομικών καθώς και σε άλλα τουρνουά που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα.

Το τουρνουά αντισφαίρισης πάντως δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνες έγιναν σε ημέρες και ώρες που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. ευχαρίστησε όλους τους παραπάνω για την προσπάθειά τους, το ήθος τους καθώς και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Α.Ε.Α.Ε. όσο αφορά την διοργάνωση του 2ου Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το εγγύς μέλλον.

Scroll to Top