20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος την 16-03-2011.

Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν (55) άνδρες αθλητές και (4) γυναίκες αθλήτριες στο άθλημα της γιγαντιαίας κατάβασης, (7) άνδρες αθλητές και (1) γυναίκα αθλήτρια στο άθλημα της χιονοσανίδας από όλη την Ελλάδα το επίπεδο των οποίων κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό. Οι συμμετέχοντες αθλητές αστυνομικοί αγωνίστηκαν για την κατάκτηση των πρώτων θέσεων, κάθε κατηγορίας, στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεστε». Ενώ στον εν λόγω αγώνα συμμετείχαν με επιτυχία και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η τελική κατάταξη των αθλητών του αγώνα αυτού μαζί με την αντίστοιχη του Πανελληνίου Κυπέλλου Χιονοδρομίας της Ελληνικής Αστυνομίας που διεξήχθη  την 02-03-2011 στο Καρπενήσι θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των μελών αθλητών της ομάδας Χιονοδρομίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την χρονική περίοδο 2011 – 2012.

Στο εν λόγων αγώνα συμμετείχαν με επιτυχία και άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είναι:

Α1 κατηγορία ανδρών

 • 1η θέση Δοκ. Υπαστυνόμος  ΖΗΛΑΚΗΣ Βασίλειος της Σ.Α.Ε.Α.
 • 2η θέση Αστυφ. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος της Δ.Α.Θ./Α.Τ. Ιωνίας
 • 3η θέση Αστυφ. ΤΟΚΑΣ Δημήτριος της Α/Δ ΓΡΕΒΕΝΩΝ/Α.Τ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Α2 κατηγορία ανδρών

 • 1η θέση Αστυφύλακας ΦΙΝΈΣ Αθανάσιος του Α.Τ. Αγ. Δημητρίου
 • 2η θέση Δοκ. Αστ/κας ΚΑΚΟΥΛΗΣ Ιωάννης του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα
 • 3η θέση Ανθ/μος ΚΟΤΣΙΜΠΟΣ Παναγιώτης της Γ.Δ.Α.Ε./Υ.Π.Ε.

Κατηγορία Γυναικών

 • 1η θέση Υπ/κας ΚΕΛΠΕΡΗ Αρετή  Της Α.Δ. Πέλλας/Τ.Α. Έδεσσας
 • 2η θέση Υπαρχ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ Ελένη της Γ.Α.Δ.Θ./Α.Τ. Πανοράματος
 • 3η θέση Υπ/κας ΓΚΕΚΑ Κλεονίκη της Α.Δ. Αχαΐας

Κατηγορία Χιονοσανίδας

 • 1η θέση Αστ/κας ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Δημήτριος του Α΄ Τ.Τ. Θες/νίκης
 • 2η θέση Ανθ/μος ΔΑΓΓΟΥΛΙΔΗΣ Νικόλαος της Δ.Α.ΚΑ.Θ./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.
 • 3η θέση Υπ/κας ΔΕΚΟΥΛΑΚΟΣ Παναγιώτης της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.

Τα  μέλη της Οργανωτικής και την Τεχνικής επιτροπής, που συγκροτήθηκαν ως εξής: α) ως τεχνικός εκπρόσωπος του αγώνα ο Αστυφ. ΑΛΕΞΙΟΥ Δημήτριος της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, Τ.Δ.Λ. Θέρμης β) ως διαιτητής του αγώνα ο Υ/Α΄ (ε.α) ΝΤΖΟΥΦΡΑΣ Γεώργιος γ) ως αρχηγός αγώνα ο Αμθ/μος ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ Ιωάννης, συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης σε συνεργασία με το κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και με την διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Στην τελετή απονομής μεταλλίων παραβρέθηκαν και απένειμαν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας Α/Δ κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ Κωνσταντίνος ενώ τον αγώνα παρακολούθησαν μαθητές δύο δημοτικών σχολείων της Βέροιας και ιδιώτες μαζί με τις οικογένειες τους, οι οποίοι επιβράβευσαν τους αθλητές αστυνομικούς με το χειροκρότημά τους, Στο τέλος του αγώνα συνεχάρησαν τους διοργανωτές τόσο για το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης όσο και για την άρτια παρουσία των αθλητών αστυνομικών στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και εξέφρασαν τα θετικά τους σχόλια για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Αθλητισμό.

Ουσιαστική βοήθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση του αγώνα υπήρξε η συμβολή του τοπικού συμβουλίου της  I.P.A. του Ν. Ημαθίας, του Προέδρου του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου του Σελίου κ. ΖΥΓΟΥΛΙΑΝΟΥ Στέργιου, ο οποίος μας παραχώρησε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του κέντρου, έθεσε στη διάθεση μας το προσωπικό, ενώ κάλυψε και το κόστος του γεύματος-μπουφέ μετά το πέρας του αγώνα, του Σ.Χ.Ο. Βέροιας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.

Scroll to Top