21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας στον Παρνασσό

Έχοντας επετειακό χαρακτήρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε την 28-03-2012 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Φτερόλακα).

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος ενώ συμμετείχαν σε αυτόν 51 αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν στα αθλήματα της γιγαντιαίας κατάβασης και της χιονοσανίδας. Το υψηλό επίπεδο τόσο των Αστυνομικών όσο και των Πυροσβεστών που για ακόμη μία χρονιά τιμήσανε τον αγώνα μας, έδωσε ώθηση στον συναγωνισμό για την κατάκτηση μιας εκ των τριών θέσεων του βάθρου.

Έτσι διαμορφώθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα:

Α1 κατηγορία
1η θέση Δόκιμος Υπαστυνόμος Ζηλάκης Βασίλειος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
2η θέση Ειδικός Φρουρός Τσεκούρας Παναγιώτης του Α.Τ. Κολωνού
3η θέση Αρχιφύλακας Γιαλούρης Νεκτάριος του Α.Τ. Διστόμου

Α2 κατηγορία
1η θέση Δόκιμος Αστυφύλακας Παπαδόπουλος Γεώργιος του Τμήματος  Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης
2η θέση Ανθυπαστυνόμος Κοτσιμπός Παναγιώτης της Δ.Α.Α.
3η θέση Αρχιφύλακας Σαμαρτζής Ευάγγελος της Α.Δ. Βοιωτίας

Κατηγορίας χιονοσανίδας
1η θέση Αρχιφύλακας Καραγεώργος Ιωάννης της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών
2η θέση  Υπαρχιφύλακας Κοντογιάννης Γεώργιος της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών
3η θέση  Δόκιμος Υπαστυνόμος Δόσης Δονάτος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Η συνεργασία της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, για την διεξαγωγή του ανωτέρω αγώνα, αποτελεί ιδαίτερη στιγμή για τον αστυνομικό αθλητισμό γενικότερα και ειδικότερα για την χιονοδρομία καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ίδρυση της Ομάδας Χιονοδρομίας της ΕΛ.ΑΣ. και της Α.Ε.Α.Ε.. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης του αγώνα, παραβρέθηκε ως τιμώμενο πρόσωπο ο Υποστράτηγος (ε.α) Καραπανάγος Ιωάννης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσής μας, ο οποίος αναφέρθηκε στη δημιουργία στη πορεία και τις επιτυχίες της ομάδας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση της επιστολή του Υποστρατήγου (ε.α) Ντζούφρα Χρήστου.

Στην τελετή απονομής μεταλλίων παραβρέθηκαν και απένειμαν χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και η Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του αγώνα ουσιαστική βοήθεια υπήρξε από τον Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Ματζώρο Ευστάθιο,ο οποίος κάλυψε και το κόστος του γεύματος-μπουφέ μετά το πέρας του αγώνα,  τον Διευθυντή του Χιονοδρομικού κέντρου κ. Δρίβα Παναγιώτη, ο οποίος μας παρεχώρησε τις εγκαταστάσεις του κέντρου και έθεσε στη διάθεση μας το προσωπικό του,  της Διοίκησης του Chalet Φτερόλακας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (Ε.Ο.Χ.) για την τεχνική υποστήριξη του αγώνα.

Κοινό σημείο αναφοράς όλων των ομιλητών ήταν οι ευχές για την άξια αντιπροσώπευση της ομάδας χιονοδρομίας στον επόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 17-22 Μαρτίου 2013 στην Ελβετία.

Scroll to Top