22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας

Η  Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Αθλητική  Ένωση  Αστυνομικών Ελλάδος, έχοντας κοινό στόχο και σκοπό διοργάνωσαν το 22ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας, στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2013, στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου Ν. Ημαθίας. Η κοινή προσπάθεια σε  συνδυασμό με την συνδρομή  τοπικών και χιονοδρομικών φορέων έφερε ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα.

Οι 70 και πλέον συμμετέχοντες αστυνομικοί-χιονοδρόμοι από κάθε γωνιά της χώρας, που αγωνίστηκαν στα αθλήματα της γιγαντιαίας κατάβασης και στην χιονοσανίδα  εκμεταλλεύτηκαν τις ιδανικές  καιρικές συνθήκες που επικράτησαν  και πάντα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε διεκδίκησαν μία θέση στο βάθρο.

Την παραμονή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του ξενοδοχείου, διάλεξη από τον Αντιπρόεδρο της Αθλητικής  Ένωσης Αστυν. Διευθυντή (ΥΓ) Μπαδέκα Αθανάσιο με θέματα ΄΄Κακώσεις των αθλητών της χιονοδρομίας – Τρόποι αντιμετώπισης – Πρόληψη΄΄,  την οποία παρακολούθησαν με αρκετό ενδιαφέρον όλοι οι αθλητές. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υποδιευθυντής της Α.Δ. Ν. Ημαθίας Αστυν. Υποδιευθυντής Μπόλος Ηλίας, ο Διοικητής της Υ.Φ.Α.Α. Α/Α΄ Γεωργακόπουλος Διονύσιος καθώς και οι Πρόεδροι των τοπικών αστυνομικών ενώσεων. Στην συνέχεια ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Ζακεστίδης Κωνσταντίνος παρουσίασε το έργο του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου από εκλογής του μέχρι και σήμερα. Τέλος έλαβε χώρα και η κλήρωση του αγώνα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων είχαν ως εξής : στην Α1 κατηγορία, στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δ/Υ Ζηλάκης Βασίλειος με χρόνο 1:30,50 αφήνοντας πίσω του τα αδέρφια Υ/Β΄ ΤΟΚΑ Γεώργιο και Αστ/κα ΤΟΚΑ Δημήτριο, στην δεύτερη και τρίτη θέση, με χρόνους 1;34,73 και 1:35,24 αντίστοιχα.

Στην Α2 κατηγορία την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αρχ/κας Γιαλούρης Νεκτάριος με χρόνο 1:41,79  την δεύτερη θέση ο Ανθ/μος Συρσυρής  Φώτιος με επίδοση 1:44,77 και την τρίτη θέση ο Αρχ/κας Παυλίδης Βασίλειος με 1:45,68.

Στην κατηγορία της χιονοσανίδας, η οποία τείνει να γίνει θεσμός στους αγώνες χιονοδρομίας την πρώτη θέση έλαβε ο Ανθ/μος Δαγγουλίδης Νικόλαος με χρόνο 2:08,29 την δεύτερη θέση ο Υπαρχ/κας Κασκαμανίδης Αλέξανδρος με επίδοση 2:15,31 και την τρίτη θέση ο Αστ/κας Μπίνας Κωνσταντίνος με 2:16,70.

Τον αγώνα μας  τίμησαν, η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας ΡΑΛΛΗ Σοφία , αθλητές από τον Σ.Χ.Ο. Βεροίας και αθλητές της κατηγορίας master.

Για  την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σημαντική ήταν η συμβολή του Διευθυντή του Ε.Χ.Κ.Σελίου κ. Παντελίδη Ανδρέα καθώς και των εργαζομένων, του Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Ημαθίας Αστυν. Διευθυντή κ. Μπαντουβάκη Νικόλαου και του λοιπού αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης. Επίσης υπήρξε συνεργασία με τις  τοπικές αστυνομικές ενώσεις  για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, και για το λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά  τον  Πρόεδρο  της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας  Ανθ/μο Μούρτη Απόστολο και τον  Πρόεδρο της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας Ανθ/μου Συρσηρή Φώτιο. Το παρόν έδωσε και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν έκτακτα ιατρικά περιστατικά κατά την διάρκεια του αγώνα.

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραληφθούν και οι προσπάθειες της  Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και των μελών του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος.

Η ομάδα της χιονοδρομίας, αποτελούμενη από δεκαπέντε αθλητές, διανύει αισίως το 26ο έτος ζωής της, και στόχος της Α.Ε.Α.Ε. μέσω των  μελών της ομάδας είναι να διατηρηθεί ο αστυνομικός ενεργός, δραστήριος και κοντά στον χειμερινό αθλητισμό. Είθισται προς τούτου να διοργανώνεται ένας τουλάχιστον πανελλήνιος αγώνας χιονοδρομίας αστυνομικών κάθε χρόνο σε χιονοδρομικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

Βασικός υποστηρικτής της ομάδας χιονοδρομίας αποτελεί η εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND η οποία τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερά στο πλευρό μας ενισχύοντας τις προσπάθειες της Α.Ε.Α.Ε. και των μελών της ομάδας για την ανάπτυξη της χιονοδρομίας.

Απώτερος στόχος όλων των προσπαθειών που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια από τα μέλη του Δ.Σ. και των αθλητών της ομάδας, είναι η επάξια εκπροσώπηση και συμμετοχή της στο προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 22 Μαρτίου 2013.

Εκεί οι αθλητές μας, τόσο της κατάβασης όσο και του δρόμου αντοχής θα σηκώσουν το ανάστημα τους σε αθλητές «μεγαθήρια» των χωρών της κεντρικής Ευρώπης. Χώρες όπου η χιονοδρομία αποτελεί εθνικό άθλημα. Για άλλη μια φορά είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αθλητές μας θα σταθούν στην αφετηρία και θα αγωνισθούν με σθένος και ψυχή διεκδικώντας μία θέση στο βάθρο μέσα στα υψηλά ανταγωνιστικά πλαίσια.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εύχονται στους αθλητές της αποστολής που θα λάβουν μέρος καλή επιτυχία!!!

Scroll to Top