24ο Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων 24ώρες Ελλάδα

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, ξεκίνησε το 24ο Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων “24 ώρες Ελλάδα”, από την παραλία Χαλκίδας. Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα και η επέλαση του Μπάλου, δεν πτόησαν τα 81 πληρώματα, τα οποία πήραν εκκίνηση από την αψίδα του Σ.ΙΣ.Α.

Πρώτη ειδική ‘’Παραλίμνη’’, δεύτερη ‘’Λούτση’’,όπου και μέσω Αταλάντης και Σφάκας ακολούθησε η ειδική ‘’Μόδι’’. Στη συνέχεια ‘’Ρεγκίνι’’, ‘’Θερμοπύλες’’, μικρή ανασυγκρότηση στα Λουτρά Υπάτης.

Οι επόμενες ειδικές είχαν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ξεκινώντας το πρώτο πλήρωμα στις 16.15, και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι ανηφόρισαν για ‘’Αγ.Γεώργιο’’, ‘’Παλαιόκαστρο’’ , ‘’Φουρνά’’. Στις ειδικές ‘’Νεράιδα’’, ‘’Αράπης’’, οι κατολισθήσεις δυσκόλεψαν πολύ τους συμμετέχοντες, φτάνοντας αργά το απόγευμα στο Φράγμα. Η μεγάλη ανασυγκρότηση έγινε στην Καρδίτσα όπου η θερμή υποδοχή του κόσμου ήταν για τόσο για το πλήρωμα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος όσο και για τα υπόλοιπα πληρώματα, απαραίτητη για να συνεχίσουν το βραδινό σκέλος του αγώνα.

Στις 24.00 ξεκίνησε το νυχτερινό σκέλος και τα πληρώματα άναψαν τους προβολείς. Ειδικές ΄’Μητρόπολη΄΄, ‘’Ραχούλα’’, νυχτερινή ‘’Νεράιδα’’, ο δύσκολος ΄΄Κλειτσός’’, ο ‘’Πλάτανος’’ και 04.00 το πρωί ανασυγκρότηση στην Λαμία. Μετά από μία ώρα τα πληρώματα κατευθύνθηκαν για Μπράλλο ,Αμφίκλεια και Φτερόλακκα όπου η ομίχλη και η βροχή δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο τα κουρασμένα πλέον πληρώματα. Μετά την κατηφορική πλέον Ριτσώνα και περίπου στις 10.00 το πρωί έφτασαν στον τερματισμό στην Χαλκίδα, απ’ όπου ξεκινήσαμε. Μετά από 24ώρες, 800δύσκολα χιλιόμετρα και περίπου 22 ειδικές τερμάτισαν 61 συνολικά πληρώματα ,ρίχνοντας την αυλαία ενός ακόμη 24ώρες Ελλάδα.

Το πλήρωμα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος τερμάτισε χωρίς προβλήματα ,με γενική κατάταξη 39ο και στις ειδικές κατηγορίες G4-G5 7ο .

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγχαίρουν το Νίκο ΑΜΟΛΟΧΙΤΗ και τον Κωνσταντίνο ΓΙΑΓΟΥΡΤΑ οι οποίοι για ακόμη μία φορά εκπροσώπησαν την Ένωσή μας σ’ ένα σημαντικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Scroll to Top