«24 ώρες Ελλάδα» – Η Α.Ε.Α.Ε. και πάλι παρούσα

Η εκκίνηση δόθηκε στην Ελευσίνα, και το πλήρωμα μας ήταν έτοιμο για το 9ο κατά σειρά «24 ώρες Ελλάδα».

Οι Νίκος Αμολοχίτης και Ντίνος Γιαγουρτάς συμμετείχαν για ακόμα μία χρονιά στο δύσκολο αυτό αγώνα με 60 χρονομετρήσεις μέσα σε 850 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής.

Ιδιαίτερα το βράδυ οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες καθώς στη Στυμφαλία, τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρξε πυκνή, ομίχλη η οποία κάλυπτε ολόκληρη σχεδόν την περιοχή.

Ξεκινώντας την Κυριακή από την Ελευσίνα οι πρώτες ειδικές διαδρομές,  η συνέχεια δόθηκε στη Βοιωτία για να καταλήξει στην  Αράχοβα όπου και έλαβε χώρο η πρώτη ανασυγκρότηση.

Μέσω της όμορφης Ιτέας και της ορεινής Ναυπακτίας, με ιδιαίτερα δύσκολες διαδρομές, το πλήρωμα  βρέθηκε στις  21:00 το βράδυ στην Πάτρα για την μεγάλη ανασυγκρότηση των δύο ωρών.

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου γέμισε και ο κόσμος θαύμασε τα ιστορικά αυτοκίνητα όσο τα πληρώματα έβρισκαν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν.

Η συνέχεια δόθηκε στις 23:00, για το νυχτερινό σκέλος του αγώνα, το οποίο περιλάμβανε δύσκολες ορεινές περιοχές όπως η Πτέρη, τα Καλάβρυτα, η  Κλειτορία . Στις 04:00 το πρωί μικρή στάση και η συνέχεια δόθηκε για την ορεινή Στυμφαλία, την Κορινθία μέχρι τον τερματισμό στην Ελευσίνα. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με το αυτοκίνητο και τη συσσωρευμένη κούραση, το πλήρωμα τερμάτισε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στο τερματικό σταθμό της Ελευσίνας, κατακτώντας την 6η θέση στην ειδική κατηγορία, και 52η θέση στη γενική κατάταξη των 102 αυτοκινήτων.

Το Δ.Σ. της Α.Ε.Α.Ε. θα ήθελε να συγχαρεί το πλήρωμα για τη συμμετοχή, την αγωνιστικότητά και την προσπάθεια τους.

Ευχόμαστε να μπήκε ένα ακόμα λιθαράκι στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητο αστυνομικού αθλητισμού.

 

 

 

Δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών.

Scroll to Top