3ος τελικός Κυπέλλου Φιλίας Καλαθοσφαίρισης 2015-2016

Σας γνωρίζουμε ότι, την Τετάρτη 18 Μάϊου 2016 έλαβε χώρα ο τελικός αγώνας του 3ου Κυπέλλου Φιλίας Καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Ν. Αττικής, που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά  του Δήμου Αμαρουσίου και οι ομάδες που αγωνίστηκαν στον  τελικό ήταν η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. και η ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι φίλαθλοι τόσο των δύο ομάδων όσο και του αστυνομικού αθλητισμού έδωσαν το παρόν στο κλειστό γυμναστήριο, δημιουργώντας θερμή ατμόσφαιρα, εμψυχώνοντας με τη δυνατή τους φωνή τους παίκτες ενώ όσοι παρευρέθηκαν  απήλαυσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού, οι δύο ομάδες προσέφεραν θεαματικό μπάσκετ και δυνατές μονομαχίες  καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα εξαιρετικό ήθος και αθλητικό πνεύμα. Η κόρνα της λήξης, βρήκε την ομάδα της  Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α. νικήτρια με σκορ 58 – 42 απέναντι στην ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής, όντας  πιο αποτελεσματική και εύστοχη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  έγραψε  ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο στα τρία χρόνια δημιουργίας της.

Πολυτιμότερος παίκτης ανακηρύχθηκε ύστερα από απόφαση της επιτροπής και των προπονητών, ο αθλητής της ομάδας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ΜΠΟΥΡΔΑΝΙΩΤΗΣ Αθανάσιος ο οποίος με τη βοήθεια και των ισάξιων συμπαικτών του, οδήγησαν την ομάδα τους στην κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Φιλίας.

Ύστερα από την αναμέτρηση των δύο ομάδων, ακολούθησε η καθιερωμένη απονομή των μεταλλίων στους συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές και του Κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς και αναμνηστικές φωτογραφίες με τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες την Αθλητικής Ένωσης και των επίσημων προσκεκλημένων.

Συνθέσεις ομάδων:

Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α.:

Προπονητές Ζαβαντής,  Βοηθοί: Καλίκος, Δούκας

Αθλητές: Δαμίγος (Α), Σακκάς, Ιωσηφίδης, Τάρης, Καλαμποκανάς, Χατζής, Μπουρδανιώτης, Τέγος, Κορδάς, Ζαβαντής,

ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής:

Προπονητής Χειμωνάς

Αθλητές: Τάγκας, Καλογριδάκης, Χειμωνάς, Βασιλειάδης, Σανιδάς (Α), Αναστασίου, Ασδρές, Τσίρας, Μπαξεβανόπουλος, Μάρλας, Μπομπότης, Παρίσης

Διαιτητές του τελικού αγώνα ήταν οι κ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Βασίλειος, ΜΑΡΑΜΗΣ Ιωάννης και ΡΑΧΙΩΤΗΣ Θεόδωρος.

Τον αγώνα με την παρουσία τους τίμησαν, ο Διευθυντής της Δ.Ο.Α./Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. ΠΛΟΥΜΗΣ Εμμανουήλ, τα μέλη των Δ.Σ. της Α.Ε.Α.Ε. και του παραρτήματος Αττικής, υπηρεσιακοί και μη παράγοντες καθώς και πλήθος συναδέλφων. Ο κ. Υποστράτηγος, αφού απένειμε το κύπελλο στην νικήτρια ομάδα, σε σύντομη ομιλία του συνεχάρη τη διοργάνωση, έκανε αναφορά στα θετικά που αποκομίζει ο αστυνομικός από τη συμμετοχή του σε ομαδικά αθλήματα, έδωσε τα εύσημα στους φιλάθλους οι οποίοι με το φίλαθλο πνεύμα τους υποστήριξαν και ενίσχυσαν τους παίχτες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτού και τέλος ευχήθηκε ανάλογες διοργανώσεις να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με την ίδια επιτυχία και στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. Υ/Α΄ κ. ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης ευχαρίστησε τόσο τον ανωτέρω κ. Υποστράτηγο όσο και την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ρένα ΧΑΛΙΩΤΗ, τους παρευρισκόμενους για την στήριξη τους στον αστυνομικό αθλητισμό και στις διοργανώσεις της Αθλητικής Ένωσης, καθώς επίσης συνεχάρη τους αθλητές των ομάδων για την συμμετοχή τους στο θεσμό του πρωταθλήματος.

Scroll to Top