3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καρτ Αστυνομικών 22.06.2019

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε συνεργασία με το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας να στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό,  διοργάνωσε στις 22 Ιουνίου 2019 με επιτυχία, το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ Αστυνομικών στην πίστα DRIVE PARK στο Nέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Ώρα 10.00 το πρωί του Σαββάτου, οι δώδεκα (12) συμμετέχοντες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας όπου έγινε ενημέρωση των οδηγών απ’ τον πιστάρχη και ώρα 11.00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες σύμφωνα με τα κιλά τους, στην συνέχεια η κάθε ομάδα πραγματοποίησε πέντε (5) γύρους ελεύθερα δοκιμαστικά, κατόπιν πέντε (5) γύρους χρονομετρημένα, τα οποία έδωσαν την σειρά εκκίνησης στον τελικό των δέκα (10) γύρων.

Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ζεστός και σε συνδυασμό με το πολύ καλό grip της πίστας αλλά και τη μεγάλη έκτασή της, κατέστησαν τις συνθήκες του αγώνα ιδιαίτερα δύσκολες ενώ δεν έλειψαν και οι εγκαταλείψεις.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα έντονο με πραγματικές μάχες για τη διεκδίκηση καλύτερης θέσης στο βάθρο των νικητών.

Στην πρώτη ομάδα 75-83kg, μεγάλος άτυχος ήταν ο ΤΟΚΑΣ Γεώργιος ο οποίος ξεκίνησε στην τελευταία θέση και κατάφερε μέσα σε λίγους γύρους να βρεθεί στην τρίτη θέση και τελικά να εγκαταλείψει λόγω ελαστικού λίγο πριν τον τερματισμό. Εύκολη φάνηκε η πρωτιά για τον ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σωτήριο ο οποίος ηγήθηκε από την αρχή ακολουθούμενος από τον ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ Ηλία, ο οποίος κατέληξε στη δεύτερη θέση.

Τελική κατάταξη του αγώνα 1ος) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σωτήριος 2ος) ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ Ηλίας 3ος) ΜΠΑΤΖΙΟΣ Γιάννης.

Στη δεύτερη ομάδα 87-125kg, ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος ειδικά στις 3 πρώτες θέσεις. Στην πρώτη θέση ξεκίνησε ο ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ Σωτήριος ο οποίος είχε και τον πρώτο χρόνο στα χρονομετρημένα ακολουθούμενος απ’ τον ΑΜΟΛΟΧΙΤΗ Νικόλαο και τρίτο τον ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Σωτήριος ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αλλά και πιεστικός για τον δεύτερο. Τελικά στον 4ο γύρο ο ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ Νικόλαος πίεσε αρκετά και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση στο γρήγορο κομμάτι της πίστας  εκμεταλλευόμενος ένα μικρό λάθος του πρώτου. Δυστυχώς λόγω αρκετών εγκαταλείψεων ο αγώνας σταμάτησε και η  κατάταξη διαμορφώθηκε σύμφωνα με το τελευταίο πέρασμα απ’ την γραμμή τερματισμού. 1ος) ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ Νικόλαος 2ος) ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ Σωτήριος και 3ος) ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Σωτήριος.

Τέλος, αντί του τελικού δόθηκαν κύπελλα στους τρεις καλύτερους χρόνους των χρονομετρημένων με 1ος) ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗΣ Ηλίας 1.10.505 2ος) ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ Σωτήριος 1.10.606 και 3ος) ΑΜΟΛΟΧΙΤΗΣ Νικόλαος  1.11.500.

Ακολούθησε γεύμα των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις της πίστας.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ συγχαίρει τα μέλη της επιτροπής μηχανοκίνητου αθλητισμού, τους νικητές αλλά και όσους συμμετείχαν στο πρωτάθλημα καρτ και τους παροτρύνει να συνεχίσουν να στηρίζουν εκδηλώσεις που αφορούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε

Scroll to Top