3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών Αστυνομικών, Λα Ροσέλ Γαλλία, 9-15 Ιουνίου 2015

Σας γνωρίζουμε ότι η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κατά το χρονικό διάστημα 09-15/06/2015, συμμετείχε στο 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο διοργάνωσε η Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.E) σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Γαλλίας στην πόλη Λα Ροσέλ.

Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα, αποτελούμενη από δεκατρία (13) άτομα αθλητές και συνοδούς, κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να κατακτήσει το Αργυρό Μετάλλιο. Η Ελληνική αποστολή απέσπασε ευμενή και κολακευτικά σχόλια για την παρουσία και την αγωνιστικότητά της τόσο από το σύνολο των ξένων αποστολών όσο και από το προεδρείο της  Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών.

Παράλληλα σε διοικητικό επίπεδο, σε ακόμη μία διοργάνωση, επιβεβαιώθηκε η δυναμική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και η αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τις υπόλοιπες πανευρωπαϊκές αστυνομίες για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας είναι τα κάτωθι:

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ
1 11/06/2015 Γαλλία – Ελλάδα 62-53
2 12/06/2015 Ολλανδία – Ελλάδα 32-72
3 13/06/2015 Ιρλανδία – Ελλάδα (ημιτελικός) 48-56
4 14/06/2015 Γαλλία – Ελλάδα (τελικός) 49-47

Καμία αθλήτρια της ομάδας μας δεν υστέρησε σε προσφορά και απόδοση και όλες τους κατέθεσαν ψυχή και θέληση για την κατάκτηση του μεταλλίου κάνοντάς μας για ακόμα μία φορά εθνικά υπερήφανους.

Σημειώνεται δε πως η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κατά το παρελθόν συμμετείχε στο πρώτο και στο δεύτερο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης γυναικών που διεξήχθησαν κατά τα χρονικά διαστήματα από 25/10 έως 31/10/2009 στην πόλη του Sheffield της Αγγλίας και από 23/10 έως 29/10/20011 στην πόλη του Δουβλίνου της Ιρλανδίας, κατακτώντας την πρώτη και τη τρίτη θέση αντίστοιχα.

Δεδομένης της κοινωνικής συγκυρίας και της αξιόλογης προσπάθειας αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής είχε ως εξής:

ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης, ως Αρχηγός αποστολής

ΛΑΖΟΓΚΑ Γεωργία, ως Συνοδός

ΜΠΟΓΔΑΝΙΔΗΣ Αχιλλεύς ως Συνοδός

Η σύνθεση της ομάδας:

Προπονητής: ΣΚΡΟΠΟΛΙΘΑΣ Γεώργιος

ΧΑΙΡΙΣΤΑΝΙΔΟΥ Αντιγόνη (4)

ΚΑΡΑΤΖΑ Θεοφανεία (6)

ΛΙΑΓΚΑ Αικατερίνη (8)

ΜΠΕΝΕΚΗ Ασπασία (9)

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Κυριακή (10)

ΑΛΕΞΙΟΥ Αναστασία (12)

ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΟΥ Αναστασία (13)

ΓΑΛΗΤΣΙΑΝΟΥ Ασημίνα (14)

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Παρθένα (15)

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πολύτιμη συνδρομή τους, καθώς και το πλήθος συναδέλφων και πολιτών για τις ευχές τους αλλά και για την ηθική στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή.

Σημειώνουμε ότι η ανωτέρω αποστολή δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο κατ’ ελάχιστο. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης επιβάρυναν τόσο την Ένωσή μας όσο και τις ίδιες τις αθλήτριες αποδεικνύοντας περίτρανα την αγάπη μας για το άθλημα αυτό αλλά και για την προβολή της χώρας μας και της Ελληνικής Αστυνομίας στο εξωτερικό.

Scroll to Top