4ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας Αστυνομικών – 45ος Αγώνας Θυσίας

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, συνδιοργάνωσε τον 4ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα Αστυνομικών, την Κυριακή 26/03/2023, στο πλαίσιο του «45ου Αγώνα Θυσίας» ο οποίος διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Ο αγώνας έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, για τους αγωνιστές της επανάστασης του 1821. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συνεργασία με τον ανωτέρω Ποδηλατικό Όμιλο ο οποίος μερίμνησε για όλες τις τεχνικές απαιτήσεις και την ορθή πραγματοποίηση του αγώνα.

Ο εν λόγω αγώνας διοργανώθηκε για τέταρτη φορά αποδεικνύοντας ότι η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος είναι αρωγός στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού όχι μόνο στα δημοφιλή, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Συνολικά έλαβαν οχτώ (8) άνδρες αστυνομικοί αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Η εκκίνηση της διαδρομής δόθηκε στον Νέο Λιμένα Πατρών και ο τερματισμός των συμμετεχόντων έγινε στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. Μια διαδρομή εκπληκτικής ομορφιάς και φυσικού κάλους, μεγάλης δυσκολίας για τους ποδηλάτες συνολικής απόστασης 103,8 χλμ. Σημειώνεται ότι στον «45ο Γύρο Θυσίας» συμμετείχαν περίπου τριακόσιοι είκοσι (320) αθλητές.

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:
1η θέση Πανούλας Κυριάκος
2η θέση Κουλολιάς Γεώργιος
3η θέση Καζανάς Γεώργιος

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Ο εν λόγω αγώνας δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών διότι ο αγώνας έγινε σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Το Προεδρείο μας θέλοντας να ευχαριστήσει τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών για την αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο πραγματοποίησης του αγώνα απένειμε, τιμητική βράβευση στον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ.  Πολίτη Σπύρο.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος Τζατζάκης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές για τη συμμετοχή, την αγωνιστικότητά τους και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια της Ένωσής μας, στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων Α/Υ΄ Βασίλειο Σταθούλια, αναγνωρίζοντας το σύνολο των προσπαθειών των στελεχών του Τμήματος και του ιδίου, αναφορικά με την αποτελεσματική λήψη μέτρων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Scroll to Top