4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Γυναικών Αστυνομικών, Πράγα Τσεχία, 7-14 Οκτωβρίου 2019

Κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 14 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε  στην πόλη της Πράγας στην Τσεχία η τελική φάση του 4ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Αστυνομικών Γυναικών από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Τσεχίας, υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.).

Την πρώτη ημέρα των αγώνων η ομάδα μας αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Ρωσίας και ηττήθηκε με 0-3 σετ (14-25), (20-25), (17-25). Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου και νίκησε με 3-0 σετ (25-12), (25-16), (25-22), ενώ  την τρίτη ημέρα των αγώνων αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Ουγγαρίας, όπου κέρδισε με 3-0 σετ (25-12), (25-21), (25-17).

Στην προκριματική φάση των ομίλων η ομάδα μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση με δύο νίκες και μία ήττα και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την διοργανώτρια Τσεχία και ηττήθηκε με 0-3 σετ (16-25), (10-25), (11-25). Την τελευταία ημέρα των αγώνων αντιμετώπισε στον μικρό τελικό την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας και ηττήθηκε με 0-3 σετ (16-25), (12-25), (18-25) και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η παρουσία του μέλους-διαιτητή της αποστολής, ΒΕΛΩΝΗ Γεωργίου, ο οποίος διαιτήτευσε τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στη Ρωσία και την Τσεχία.

Οι αθλήτριες μας, στην παρθενική εμφάνισή τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατέλαβαν κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επέδειξαν αξιοσημείωτο ζήλο και κέρδισαν τις εντυπώσεις των συναθλητριών τους από την αγωνιστική και μη παρουσία τους, εντός και εκτός γηπέδου.

Οι συνοδοί της αποστολής:

Αρχηγός αποστολής ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος,  ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Αλέξανδρος Προπονητής, ΒΑΓΓΕΛΗΣ Ιωάννης Βοηθός Προπονητή, Συνοδοί ΛΑΖΟΓΚΑ Γεωργία, ΜΙΣΙΡΛΟΓΛΟΥ Γρηγόριος, ΤΖΑΦΟΛΙΑΣ Δημήτριος, Διαιτητής ΒΕΛΩΝΗΣ Γεώργιος

Οι αθλήτριες της αποστολής:

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΙΔΟΥ Χρυσοβαλάντου Ειρήνη, ΓΚΟΥΡΑ Παρθένα, ΠΑΝΤΑΖΗ Ασπασία, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αικατερίνη, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γλυκερία, ΣΠΑΝΟΥ Ζωή, ΛΑΪΟΥ Παναγιώτα, ΓΚΟΤΣΗ Γεωργία, ΤΣΙΩΝΗ Ελένη, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική, ΠΑΥΛΙΔΟΥ Δήμητρα,ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ Ραφαηλία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπευτικής ομάδας πετοσφαίρισης γυναικών της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας στην Πράγα, ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Τσεχία κ. Ευθύμιος Ευθυμιάδης υποδέχθηκε στις 12/10/2019 την Ελληνική αποστολή.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν τις αθλήτριες και τα μέλη της αποστολής για τις προσπάθειές τους και την κατάληψη της 4ης θέσης.

Εν κατακλείδι τονίζεται ότι, η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο εν λόγο πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο και ότι το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από οικονομικούς πόρους της Ένωσής μας, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας καθώς και από τους συμμετέχοντες αστυνομικούς.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε

.

Scroll to Top