5ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Αγώνας Αστυνομικών – 46ος γύρος Θυσίας.

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας, προγραμματίζει να συνδιοργανώσει τον 5ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα Αστυνομικών, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του «46ου γύρου Θυσίας» ο οποίος διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, για τους αγωνιστές της επανάστασης του 1821.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εν ενεργεία άντρες και γυναίκες αστυνομικοί που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια και είναι ενεργά μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και θα πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοχοι δελτίου αθλητή

α. Μάστερ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ή
β. Sportive της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ή
γ. κάτοχοι δελτίου Ανδρών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, για το έτος 2024.

Γνωρίζεται ότι οι κατηγορίες διακρίνονται σε
Άνδρες Αστυνομικοί: Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, ώρα εκκίνησης 09:30, συνολική απόσταση 118 χλμ. και διαδρομή σύμφωνα με την προκήρυξη.
Master – Sportive Αστυνομικοί: 80χλμ ίδια ώρα μαζί μέχρι την προεκκίνηση. Στην συνέχεια ακολουθούν διαφορετική διαδρομή, σύμφωνα με την προκήρυξη.
Για τις ανωτέρω κατηγορίες θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση και απονομή.

Επιπρόσθετα κάθε διαγωνιζόμενος υποχρεούται να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά του να αγωνιστεί χωρίς κίνδυνο της υγείας του. Για το σκοπό αυτό κάθε αθλητής ανεξαρτήτου κατηγορίας θα πρέπει να προσκομίσει την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ του, στη γραμματεία των αγώνων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προκήρυξη του αγώνα που επισυνάπτεται εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί αθλητές θα πρέπει, απαραιτήτως να ακολουθήσουν τα όσα αναγράφονται στην ανωτέρω επισυναπτόμενη προκήρυξη του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Πέραν των ανωτέρω, θα πρέπει επιπρόσθετα οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί αθλητές να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής   μέχρι και την 20:00 ώρα της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2024.
Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων θα πρέπει να ευρίσκονται στα γραφεία του Π.Ο.Π. αυστηρά μέχρι την 20:00 ώρα της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2024, με e-mail στο popatras71@gmail.com  και μόνο με την φόρμα της δήλωσης συμμετοχής που έχει αποσταλεί στα σωματεία, να είναι δε σε επεξεργάσιμη μορφή και με κεφαλαία γράμματα, προς διευκόλυνση των διοργανωτών, λόγω του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα.
Μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή καμία συμμετοχή για οργανωτικούς και μόνο λόγους.

Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος δεν έχουν καμία ευθύνη / υποχρέωση για κάθε ατύχημα, φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν ποδηλατική ενδυμασία (κράνος, ειδικά ποδηλατικά παπούτσια) και να τηρούν
τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Επίσης πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της αγωνοδίκου επιτροπής.
Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και της U.C.I.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα όσα αναφέρονται στην Προκήρυξη «46ου αγώνα Θυσίας», όπως αυτή έχει επισυναφθεί ανωτέρω.

Γνωρίζεται ότι, η συμμετοχή και η απόδοση στον εν θέματι αγώνα θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια επιλογής για τη στελέχωση της αντιπροσωπευτικής ομάδας ποδηλασίας, για συμμετοχή σε
επόμενες διεθνείς διοργανώσεις ποδηλασίας αστυνομικών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στον προπονητή ποδηλασίας της αντιπροσωπευτικής ομάδας και μέλος της αντίστοιχης επιτροπής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ Παύλο κιν. 6936974769.

Scroll to Top