3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αστυνομικών, Μιλάνο Ιταλία, 19-26 Σεπτεμβρίου 2019 , 5 μετάλλια οι αθλητές μας στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών 2019 που έλαβαν χώρα στην πόλη Μιλάνο της Ιταλίαςοι οποίοι διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.I.P), κατά το χρονικό διάστημα 19-26/09/2019 και πιο συγκεκριμένα στα αθλήματα της κολύμβησης, του ζίου ζίτσου, του αγώνα δρόμου 10χλμ., της σκοποβολής, της ποδηλασίας και του τζούντο.

Η εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της χώρας μας, σε έναν τέτοιο θεσμό αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την Αθλητική μας Ένωση και την Ελληνική Αστυνομία.

Η πλειοψηφία των αθλητών που στελέχωσαν τις αντιπροσωπευτικές ομάδες, είναι εν ενεργεία αστυνομικοί με πανευρωπαϊκές, διεθνείς, και παγκόσμιες επιτυχίες, μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Σε σύνολο τριάντα δύο (32) αποστολών η Ένωσή μας κατετάγει 11η στη συγκομιδή των μεταλλίων κατακτώντας συνολικά πέντε (5) μετάλλια, ήτοι ένα (1) χρυσό και τέσσερα (4) χάλκινα.

Κολύμβηση

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέττα, Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 50μ. ύπτιο

ΒΑΪΤΣΑΚΗ Δήμητρα, Χάλκινο μετάλλιο, στο αγώνισμα της πεταλούδας των 100μ.

 Ζίου ζίτσου

ΦΡΟΥΖΑΚΗΣ Παναγιώτης, Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία  -69

ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ Χρήστος, Χάλκινο μετάλλιο στην κατ. +94

ΖΟΥΛΗ Αθηνά, Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -70

Στην αγωνιστική επιτυχία συνέβαλε καταλυτικά και η πολύ καλή συνεργασία σε διοικητικό επίπεδο, μεταξύ της Ένωσής μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού αλλά και στην προβολή του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία, γεγονός που αποτέλεσε για εμάς ασφαλιστική δικλίδα για την επιτυχία της αποστολής.

Επιπρόσθετα γνωρίζεται πως η επιλογή των ανωτέρω αθλητών που μας εκπροσώπησε στους κατά περίπτωση αγώνες,  προέκυψε μέσα από το σύνολο των συμμετοχών των αθλητών στα εγχώρια πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Ένωσή μας, στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (U.S.P.E.), σε συνδυασμό με την αγωνιστική κατάσταση, επιθυμία, ζήλο που επέδειξαν για την προβολή της εικόνας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τις διακρίσεις στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο.

Σημειώνεται επίσης πως το συνολικό κόστος που προέκυψε για την πραγματοποίηση της αποστολής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την πλευρά της Ένωσής μας καθώς επίσης και από τους αθλητές που συμμετείχαν, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την περίτρανη αγάπη μας για τον αστυνομικό αθλητισμό, την προβολή της Πατρίδας μας αλλά και της εικόνας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το βροντερό παρόν στο Παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τις εταιρείες Protergia, Ελληνικά Πετρέλαια, KIMBO  και Admiral για την οικονομική τους στήριξη στο πλαίσιο πραγματοποίησης της αποστολής.

Επίσης θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αποστολής, για τις πολλές επιτυχίες και την αξιοπρεπή παρουσία. Θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, την Πολιτική και Φυσική ηγεσία για τη βοήθεια που προσέφεραν ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και επιτυχημένα η αποστολή.

Scroll to Top