7ο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Γ.Α.Δ.Θ.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Μίκρας έπεσε η αυλαία του 7ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Γ.Α.Δ.Θ. με την διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού. Τον αγώνα παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και συνάδελφοι, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού υπήρχε ζωντανή μετάδοση και για τους δύο αγώνες.

Στις 17:00 πραγματοποιήθηκε ο μικρός τελικός ανάμεσα στις ομάδες του ΔΙ.ΑΣ. (Ανατολικού Τομέα) και της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε όλη τη διάρκειά του και κρίθηκε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αφού ο αθλητής της ΔΙ.ΑΣ (Ανατ.) Γκίτσης Αλέξανδρος δεν κατάφερε να ευστοχήσει και στις δύο ελεύθερες βολές 2 δέκατα πριν τη λήξη του αγώνα. Τελικός νικητής η Δ/νση Αστυν. Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης με σκορ 60-61.

Διαιτητές: Τσαρδούλιας, Ηλιόπουλος, Ντόντης.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-27, 44-47, 60-61.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙ.ΑΣ. (Ανατ.) (Κουγιουμτζίδης): Κουρλής 11(3) , Κλαπάτσας 17(2), Τέγος 11(1), Δεληγιορίδης, Κατσιαμπάκης 2, Σταθόπουλος 10(2), Κούρτης, Μπαξεβανόπουλος 2, Γκίτσης 7.

Δ.Α.Ε.Θ. (Ιγνατίδης – Κεχρινιώτης): Ιγνατίδης, Κιρκινεζιάδης 24, Ποϊριάζης 11(1), Μαντιός, Λαζαρίδης 8, Καμπέρης 3, Βαβούδης 2, Παπαζαφείρης 10, Μπαλατσούκας 3.

Στις 19:00 διεξήχθη ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στις ομάδες του Α.Τ. Καλαμαριάς και του Α.Τ. Ωραιοκάστρου. Οι ίδιες ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του κυπέλλου. Το Α.Τ. Καλαμαριάς μπήκε από την αρχή δυνατά και απέκτησε μια διαφορά, την οποία διατήρησε και αύξησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Τελικός νικητής αναδείχθηκε το Α.Τ. Καλαμαριάς με σκορ 86-59.

Διαιτητές του αγώνα: Θρασιβουλίδης, Κωνσταντινέλης και Καρμπά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Τ. Καλαμαριάς (Θεοδοσιάδης): Πολυχρονίου, Βαμβούλης, Αθάνατος, Πλευρίτης 5(1), Τσαβλίδης 31(5), Ντόκος, Δίγκας 4, Καραγιώργης 12(2), Τάγκαλος, Δημάκης 19(4), Γιαμούζης 2, Κουρέλας 13.

Α.Τ. Ωραιοκάστρου (Παπαδόπουλος-Εσκιόγλου): Ζαφειρόπουλος 9(1), Τσαβακατόπουλος 4, Γκούντας 3(1), Μαυρόπουλος, Κουγιουμτζίδης 7, Μίντης, Μυλωνίδης 27(2), Χαλκιάς 6(1), Βαρύτης, Γκουντουβάς 3, Νικολαΐδης, Ιατρίδης.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών τίμησε: α) την ομάδα του Α.ΜΕ.Θ. με το βραβείο του “Ευ αγωνίζεσθαι”, β) τον αθλητή Σταύρο Μυλωνίδη του Α.Τ. Ωραιοκάστρου, ως 1ο σκόρερ της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, γ) τον αθλητή Κων/νο Πλευρίτη του Α.Τ. Καλαμαριάς, ως 1ο μπόμπερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και δ) το Μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Μάρο, για την προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης από τη θέση του διαιτητή.

Παρών στην εκδήλωση έδωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσ/νίκης, Αστυν. Διευθυντής κος ΤΖΙΤΖΗΣ Αντώνιος, ο οποίος βράβευσε την πρωταθλήτρια ομάδα του Α.Τ. Καλαμαριάς.

Η διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνες έγιναν σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι, η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Τέλος, το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος ευχαρίστησε, διαμέσου του Προέδρου του, κου Γιώργου Ζάχαρη, του συντελεστές που στάθηκαν αρωγοί για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, δίνοντας ευχές και υποσχέσεις για περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε

Scroll to Top