7ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών Αστυνομικών, Τορίνο Ιταλία, 30 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου 2013

Σας γνωρίζουμε ότι η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στο 7ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών, το οποίο διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας το χρονικό διάστημα 30-09/07-10/2013. Το εν λόγω πρωτάθλημα διοργάνωσε η Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (U.S.P.E) σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ιταλίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο. Οι αθλητές μας όσο και οι συνοδοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την κατάκτηση του τίτλου και ο κάθε ένας από τη δική του πλευρά προσέφερε τα μέγιστα για την επίτευξη του σκοπού. Η Ελληνική αποστολή για ακόμα μία διοργάνωση απέσπασε τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών αλλά και των λοιπών αποστολών τόσο για την αγωνιστικότητα, όσο για το ταλέντο αλλά και την άρτια παρουσία της όλες τις ημέρες των αγώνων.

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι τα κάτωθι:

 • ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 54 – 117
 • ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 66 – 122
 • ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 114 – 76
 • ΕΛΛΑΔΑ – ΒΕΛΓΙΟ 78 – 57 (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ)
 • ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 88 – 67 (ΤΕΛΙΚΟΣ)

Η Ελληνική αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι της διοργάνωσης. Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, ο αθλητής μας ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χρήστος αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης (M.V.P.) του Τελικού και ο Διαιτητής ΖΑΚΕΣΤΙΔΗΣ Κων/νος διαιτήτευσε ως πρώτος διαιτητής στον μικρό Τελικό της διοργάνωσης επιβραβεύοντας τον έτσι η αρμόδια επιτροπή, για την απόδοσή του στους αγώνες.

Την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου ακολούθησαν παρατεταμένα χειροκροτήματα από όλους τους θεατές και όλους τους αθλητές των αποστολών προς ένδειξη αναγνώρισης της αθλητικής μας ανωτερότητας. Κανένας αθλητής της ομάδας μας δεν υστέρησε σε προσφορά και απόδοση και όλοι τους κατέθεσαν ψυχή και θέληση για την κατάκτηση του στόχου.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής είχε ως εξής:

 1. ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος του Χρήστου (Αρχηγός αποστολής)
 2. ΑΡΙΔΑΣ Παναγιώτης του Σπυρίδων (Προπονητής)
 3. ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης του Εμμανουήλ (Βοηθός προπονητή)
 4. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ  Ρήγας του Ηλία (Συνοδός)
 5. ΖΑΚΕΣΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος του Χρήστου (Διαιτητής)
 6. ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ Ηλίας του Ανέστη (Αθλητής)
 7. ΣΥΓΛΕΤΟΣ Βασίλειος (Αθλητής – συνοδός)
 8. ΚΑΛΑΝΤΩΝΕΑΣ Ηλίας του Στυλιανού (Αθλητής)
 9. ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αλεξάνδρου (Αθλητής)
 10. ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ Σταύρος του Χαράλαμπου (Αθλητής)
 11. ΘΕΟΣ Σεραφείμ του Ιωάννη (Αθλητής)
 12. ΓΕΩΡΓΟΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Αθανάσιος (Αθλητής)
 13. ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θεμιστοκλής του Αντωνίου (Αθλητής)
 14.  ΚΑΝΕΛΛΗΣ Παντελεήμων του Χρήστου (Αθλητής)
 15.  ΤΣΟΥΤΣΟΣ Νικόλαος του Βελησσαρίου (Αθλητής)
 16.  ΜΠΑΚΑΣ Γεώργιος του Παναγιώτη (Αθλητής)
 17.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αναστάσιος του Ευαγγέλου (Αθλητής)
 18.  ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χρήστος του Φωτίου (Αθλητής)
 19.  ΘΥΜΝΙΟΣ Ναούμ του Παναγιώτη (Αθλητής)

Την αποστολή συνόδευσε επίσης και ο Πρόεδρος της Αθλητικής μας Ένωσης ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Δημήτριος.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, την εταιρεία D.P.G. Media Group και την ιστοσελίδα NEWSBOMB.GR ως μέγα χορηγό, καθώς και το πλήθος συναδέλφων και πολιτών για τις ευχές τους αλλά και για την πολύτιμη ηθική και υλική στήριξή τους. Σημειώνουμε ότι η ανωτέρω αποστολή δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο κατ’ ελάχιστο.

Scroll to Top