8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου Αστυνομικών 07-10/10/2022 στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ολλανδίας διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως και 10 Οκτωβρίου 2022, το 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου Αστυνομικών ανδρών και γυναικών στην πόλη του Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των επίσημων αθλητικών ενώσεων αστυνομικών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδος, της Ουγγαρίας, της Ισλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της διοργανώτριας αρχής Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβακίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβαν μέρος ενενήντα τρεις (93) άνδρες και σαράντα (40) γυναίκες απ’ όλη την Ευρώπη.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε, με πέντε (5) αθλητές δρομείς.

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διεξήχθη εντός του Μαραθωνίου Δρόμου της πόλης του Αϊντχόφεν, στον οποίο συνολικά συμμετείχαν τέσσερις χιλιάδες (4.000) δρομείς.

Οι δρομείς μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, γεγονός που αποδεικνύεται από την καταγραφή δυο (2) προσωπικών ρεκόρ χρόνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: ΜΕΡΟΥΣΗΣ Χριστόφορος (2:35:10), ΒΟΤΣΟΣ Χρήστος (2:36:07), ΜΗΝΑΣ Πέτρος (2:43:51), ΚΑΛΙΑΚΟΣ Γεώργιος (2:47:53) ΤΣΙΔΩΝΗΣ Νικόλαος (DNF).

Μια ιδιαίτερα σημαντική βράβευση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Gala, όπου ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.). κ. Luc Smeyers απένειμε στον Χριστόφορο Μερούση το Μετάλλιο της Τιμής για την προσφορά του στον αθλητισμό. Το Μετάλλιο της Τιμής είναι η υψηλότερη διάκριση της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών που μπορεί να λάβει ένας αθλητής και ελάχιστα άτομα το έχουν καταφέρει.

Τα μέλη της αποστολής αποτέλεσαν οι κάτωθι :

ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος Αρχηγός Αποστολής, ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας Συνοδός, ΣΟΥΛΟΣ Απόστολος Συνοδός, Αθλητές: ΤΣΙΔΩΝΗΣ Νικόλαος, ΜΕΡΟΥΣΗΣ Χριστόφορος, ΜΗΝΑΣ Πέτρος, ΚΑΛΙΑΚΟΣ Γεώργιος και ΒΟΤΣΟΣ Χρήστος.

Κατά το παρελθόν η ομάδα μαραθωνίου έχει λάβει μέρος στα κάτωθι Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Αστυνομικών, γεγονός το οποίο αποδεικνύει τη συνεχή παρουσία της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος στις μεγάλες διοργανώσεις του μαραθωνίου δρόμου :

 • 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Μαγιόρκα Ισπανία, 6-10 Δεκεμβρίου 1990
 • 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Mamaia Ρουμανία, 3-7 Σεπτεμβρίου 1992
 • 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Κουβέιτ, 1-5 Δεκεμβρίου 1994
 • 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Φλωρεντία Ιταλία, 2-5 Δεκεμβρίου 1994
 • 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Αθήνα 31 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 1996
 • 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Λουξεμβούργο, 24-26 Οκτωβρίου 1998
 • 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ουγγαρία Βουδαπέστη, 28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2001
 • 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Αθήνα, 1-4 Νοεμβρίου 2002
 • 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Κωνσταντινούπολη Τουρκία, 3-6 Νοεμβρίου 2006
 • 5ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Πράγα Τσεχία, 7-10 Μαΐου 2010
 • 6ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Graz Αυστρία, 10-13 Οκτωβρίου 2014
 • 7ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Δουβλίνο Ιρλανδία, 26-29 Οκτωβρίου 2018

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τις εταιρείες Plumo και Saucony Greece για την πολύτιμη ηθική και υλική βοήθειά τους.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας συγχαίρουν τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στο εν θέματι Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τα οποία απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια των παρευρισκόμενων για την παρουσία τους κερδίζοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό των αντιπάλων.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο εν θέματι αναγραφόμενο πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Φωτογραφίες – Πηγή: https://www.uspe.org/gallery/2022/Marathon/

 

 

 

Scroll to Top