8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών, Herentals Βέλγιο, 6-10 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών του Βελγίου υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.Ε.) κατά το χρονικό διάστημα από 06/09 έως και 10/09/2018 διοργάνωσε το 8ο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας αστυνομικών στην πόλη Herentals στο Βέλγιο.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε με απώτερο σκοπό οι αθλητές της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας να ανυψώσουν την Ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό, αποσπώντας ευμενή σχόλια για την άψογη παρουσία τόσο εντός αγωνιστικών χώρων όσο και εκτός αυτών.

Τα μέλη της αποστολής αποτέλεσαν οι κάτωθι:

 1. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας  – Αρχηγός Αποστολής
 2. ΜΗΤΑΚΗΣ Κωνσταντίνος – Συνοδός
 3. ΦΛΑΡΙΩΤΗΣ Γεώργιος – Αθλητής
 4. ΜΑΥΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος – Αθλητής
 5. ΧΛΟΠΤΙΟΣ Πασχάλης – Αθλητής
 6. ΚΑΡΡΗΣ Ιωάννης – Αθλητής

Η 2η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας συνοδεύτηκε με εξαιρετική προσπάθεια και πολύ καλές επιδόσεις των αθλητών. Η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 13η θέση στην ομαδική κατάταξη του αγώνα αντοχής ανάμεσα σε δεκαπέντε (15) χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Οι αθλητές μας στον αγώνα αντοχής σε σύνολο ογδόντα έξι (86) αθλητών κατέλαβαν τις κάτωθι θέσεις:

 • ΜΑΥΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος 38η
 • ΚΑΡΡΗΣ Ιωάννης 40η
 • ΦΛΑΡΙΩΤΗΣ Γεώργιος 66η
 • ΧΛΩΠΤΣΙΟΣ Πασχάλης 74η

Στο αγώνισμα του ατομικού χρονομέτρου οι αθλητές μας σε σύνολο ογδόντα δύο (82) αθλητών κατέλαβαν τις κάτωθι θέσεις :

 • ΜΑΥΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος 49η, 29′ 20″. 618
 • ΧΛΩΠΤΣΙΟΣ Πασχάλης 62η, 29′ 48″. 166
 • ΦΛΑΡΙΩΤΗΣ Γεώργιος 63η, 29′ 48″. 180

Οι Έλληνες αθλητές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασία τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επέδειξαν αξιοσημείωτο αγωνιστικό ζήλο και κέρδισαν τις εντυπώσεις των συναθλητών τους από την αγωνιστική και μη παρουσία τους!

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο, και το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για την αποστολή καλύφθηκε από οικονομικούς πόρους της Ένωσής μας όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας καθώς και από τους συμμετέχοντες αθλητές.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ για τη στήριξή του στα πλαίσια της συμμετοχής στο μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Πρόεδρος Α/Α’  Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές για τη συμμετοχή και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους!

Scroll to Top