9ος Τελικός Κυπέλλου Φιλίας Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Υπηρεσιών Αττικής

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, την Τετάρτη 05/04/2023, διοργάνωσε τον 9ο Τελικό Κυπέλλου Φιλίας καλαθοσφαίρισης αστυνομικών υπηρεσιών Αττικής, στο κλειστό γυμναστήριο Γουδίου (όπισθεν θεάτρου badminton) του Δήμου Ζωγράφου, μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.

Στο αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να δείχνουν την εκτελεστική τους δεινότητα από τα 6.75 σκοράροντας 4 τρίποντα με τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν στο σκορ κλείνοντας το πρώτο τέταρτο με σκορ 14-11. Το δεύτερο τέταρτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θωρακίζουν την ρακέτα τους και παράλληλα να χτυπούν από τη θέση των 6.75 στο transition αλλά και όπου βρίσκουν χώρο στην άμυνα της ΓΔΠΕΕΣ να τρέχουν το παιχνίδι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το υπομονετικό παιχνίδι της ΓΔΠΕΕΣ η οποία ακολουθούσε στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 29-25. Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο η φιλοξενούμενη ομάδα έσφιξε αρκετά την άμυνα της και με γνώμονα την υπομονή στην επίθεση κατάφερε να περιορίσει το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων και να κλείσει το τρίτο τέταρτο στα ίδια επίπεδα διαφοράς με του ημιχρόνου(43-39). Στο τέταρτο και τελευταίο τέταρτο η αμυντική λειτουργία της ΓΔΠΕΕΣ αποσυντόνισε εν τέλει την επίθεση της ομάδα της ΔΑΑΑ, κατάφερε στην επίθεση να σκοράρει περισσότερο κάνοντας επιμέρους 10-17 με κρίσιμες βολές στο τέλος και κατέκτησε έτσι τη νίκη και τον τίτλο για το κύπελλο φιλίας 2022-2023 με το τελικό 53-56.

Η ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων κέρδισε τον αγώνα και κατέκτησε το 9ο Κύπελλο Φιλίας με τελικό σκορ 53-56. Πολυτιμότερος παίκτης του Τελικού αναδείχτηκε ο αθλητής της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων Δημήτριος Καλύβας.

Δ.Α.Α.Α. Γ.Δ.Π.Ε.Ε.Σ.
Α. 14-11, Β. 15-14, Γ. 14-14, Δ. 10-17

Συνθέσεις ομάδων :
Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών
Προπονητής : Αντωνάκης Δ.
Αθλητές : Παγώνης Α., Αντωνάκης Δ. (10π.), Γιαννόπουλος Γ., Μαλακασιώτης Χ. (4π.), Ντουμάνης Α. (3π.), Χόλης Β. (2π.), Κορομηλάς Ν. (2π.), Πάνης Ι. (8π.), Νικητιάνος Γ. (21π.), Αλατζάς Ι., Πανούλας Κ., Κορέντζελος Κ. (3π.)

Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων
Προπονητής : Ορλώφ Ι.
Αθλητές : Τούσης Ν., Κοτσίδης Σ., Ποπώλης Σ.(2π.), Ουσταμπασίδης Ρ., Καλύβας Δ. (12π.), Ζακεστίδης Δ., Δημητρίου Κ. (8π.), Μπον Π. (10π.), Πετρόπουλος Ν., Πρωτόπαππας Δ.(2π.), Ορλώφ Ι. (22π.)

Διαιτητές του αγώνα : Σκούτας Λ., Μπούκας Αθ., Ραχιώτης Θ.

Όλοι οι συμμετέχοντες αστυνομικοί διακρίθηκαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητικού πνεύματος, στην προβολή των αξιών και των αρχών του αθλητισμού και στην προβολή του «Ευ αγωνίζεσαι».

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Βασίλειος Θώδας, ο Γενικός Διευθυντής Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων Υποστράτηγος Γεώργιος Μπάλλας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Α/Α΄ Κωνσταντίνος Μανιατάκης καθώς και πλήθος κόσμου.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Η συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες του θεσμού του Κυπέλλου Φιλίας δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνας έγιναν σε ημέρες και ώρες που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής καλαθοσφαίρισης για το έργο της και την ορθή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Κυπέλλου Φιλίας καλαθοσφαίρισης, τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλειο Θώδα, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου κ. Γεώργιο Γιαννακόπουλο για την παραχώρηση των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων και την άψογη φιλοξενία, τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία, τους αθλητές και τους συμμετέχοντες όλων των ομάδων για την προσπάθειά τους!

Αναλυτικά η πορεία προς τον Τελικό εδώ.

Scroll to Top