9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών στις πόλεις Brædstrup/Horsens της Δανίας, 08-12/09/2022

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Δανίας διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.) κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως και 12 Σεπτεμβρίου 2022, το 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών ανδρών και γυναικών στις πόλεις Brædstrup/Horsens της Δανίας.

Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες των επίσημων αθλητικών ενώσεων αστυνομικών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της διοργανώτριας αρχής Δανίας, της Φιλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδος, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Ελβετίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχαν συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) άνδρες και τριάντα δύο (32) γυναίκες απ’ όλη την Ευρώπη.
Οι αθλητές μας συμμετείχαν στις κατηγορίες του αγώνα αντοχής και του αγώνα χρονομέτρου.

Οι αθλητές μας στον αγώνα χρονομέτρου (10/09/2022) σε σύνολο εξήντα τεσσάρων (64) αθλητών κατέλαβαν τις κάτωθι θέσεις :
ΚΟΥΛΟΛΙΑΣ Γεώργιος – 31ος 40:36
ΔΡΕΛΛΑΣ Λουκάς – 60ος 45:04

Οι αθλητές μας στον αγώνα αντοχής (11/09/2022) σε σύνολο εβδομήντα οκτώ (78) αθλητών κατέλαβαν τις κάτωθι θέσεις :
ΚΟΥΛΟΛΙΑΣ Γεώργιος – 59ος , 3:51:43
ΚΑΡΡΗΣ Ιωάννης – 68ος , 4:18:59
ΔΡΕΛΛΑΣ Λουκάς – 69ος , 4:19:53

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας συγχαίρουν τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στο εν θέματι Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τα οποία κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασία τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επέδειξαν αξιοσημείωτο αγωνιστικό ζήλο και κέρδισαν τις εντυπώσεις και το σεβασμό των συναθλητών τους από την αγωνιστική και μη παρουσία τούς!

Τα μέλη της αποστολής αποτέλεσαν οι κάτωθι : Αρχηγός Αποστολής ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας, Προπονητής ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Παύλος, αθλητές : ΚΟΥΛΟΛΙΑΣ Γεώργιος, ΔΡΕΛΛΑΣ Λουκάς και ΚΑΡΡΗΣ Ιωάννης.

Επιπρόσθετα ευχαριστούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών μας.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε σύνολο εννέα Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ποδηλασίας έχει λάβει μέρος σε έξι, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τη θέληση της Διοίκησης για τη συμμετοχή των αθλητών μελών της σε μεγάλες διοργανώσεις καθώς και την ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και πιο συγκεκριμένα :

  • 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών, Templemore Ιρλανδία, 10-14 Σεπτεμβρίου 1992
  • 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών, St. Johann Αυστρία, 20-26 Ιουνίου 1996
  • 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών, Αθήνα, 5-11 Οκτωβρίου 2000
  • 6ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών, Kornhorn Ολλανδία, 2-7 Ιουνίου 2008
  • 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αστυνομικών, Herentals Βέλγιο, 6-10 Σεπτεμβρίου 2018

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο εν θέματι αναγραφόμενο πρωτάθλημα ΔΕΝ ζημίωσε το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

Πηγή : EPC CYCLING – Horsens Denmark / ups.org

Scroll to Top