Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού – φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με ΡΟΜΑ Χαλανδρίου

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας υψηλού συμβολισμού και με δυνατό κοινωνικό μήνυμα διεξήχθη στο γήπεδο Χαλανδρίου ”Νίκος Πέρκιζας” ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, οι ομάδες των αστυνομικών και των Ρομά Χαλανδρίου, συναντήθηκαν στο γήπεδο με μόνο έναν στόχο: Να βάλουν γκολ στις φυλετικές διακρίσεις.

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι παίκτες των δύο ομάδων παρουσίασαν εξαιρετικό θέαμα και έστειλαν το μήνυμά τους.

Την ποδοσφαιρική φανέλα φόρεσαν και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης που έπαιξε με την ομάδα των Ρομά, αλλά και ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης με την ιδιότητα του εκπροσώπου του ανθρωπιστικού κινήματος στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού που έπαιξε με την ομάδα των αστυνομικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Κώστας Ευθυμίου, από τη γενική γραμματεία  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Ευαγγελία Ζέρβα,  ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ, κ. Βασίλης Πάντζιος , από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής ο Ταξίαρχος Παναγιώτης ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος. ο γ.γ. της Ένωσης ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ Αθανάσιος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, ο Οργανωτικός γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ΜΑΝΟΥΡΑΣ Νικόλαος. Ο διοικητής του Α.Τ. Χαλανδρίου ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ Ιωάννης, ο Υποδιοικητής Ασφαλείας Χαλανδρίου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δαιμεσολαβητών κ. Κωνσταντίνος Παϊτέρης, οι κυρίες Μαρία Κεραμμίδα, Αλεξάνδρα Καραμπέλη, Ελένη Δεσιώτου, Μαρία Δόγια και Αντιγόνη Οικονομοπούλου από την Τask Force – Περιφερειακή Ομάδα Δράσης Αττικής, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΝΟΣΕΡ κ. Παναγιώτης Μήτρου και ο πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» των Ρομά Χαλανδρίου κ. Στέλιος Καλαμιώτης.

Και επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αντωνιάδης, από την παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Μάρω Γληνού, ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Ευθύμιος Κουράσης κ.α.

Την δράση συντόνισε η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Χαλανδρίου, κ. Βίκυ Σαρρίδου.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με 1-0 υπέρ της ομάδας των Αστυνομικών.

Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος: (προπονητής: ΠΑΓΑΝΗΣ Χαράλαμπος) ΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ Γεώργιος, ΠΑΓΑΝΗΣ Παναγιώτης, ΤΖΙΡΟΣ Κωνσταντίνος, ΛΑΖΟΣ Ευάγγελος (C), ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Σταύρος, Κωστάκης Αργύρης,) ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ Χρήστος, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Γεώργιος, ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος, ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ Χρήστος, ΓΕΩΡΓΑΣ Δημήτριος, ΚΤΙΣΤΗΣ Παναγιώτης, ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ Ευάγγελος.

Scroll to Top