Καλή επιτυχία στην ομάδα Πετοσφαίρισης Ανδρών της Ένωσής μας.

Τις επόμενες ημέρες η ομάδα πετοσφαίρισης ανδρών καλείται να διεκδικήσει το εισιτήριο της πρόκρισης για το 11ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών Αστυνομικών.

Πιο συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 12 Μαΐου, θα διεξαχθούν στον Δήμο Δέλτα, στην περιοχή Διαβατά Θεσσαλονίκης,  οι προκριματικοί αγώνες  του Α΄ προκριματικού ομίλου στον οποίο συμμετέχουν οι ομάδες της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, Αυστρίας και Γαλλίας.

Στους υπόλοιπους ομίλους η κατάσταση έχεις μέχρι στιγμής ως εξής :

Στον Β΄ όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες των Αθλητικών Ενώσεων Αστυνομικών της Γερμανίας, της Σλοβακίας και της Τσεχίας, αγώνες οι οποίοι θα λάβουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 25/05/2022 στην περιοχή Breitenbrunn στη Γερμανία.

Στον Γ΄ όμιλο συμμετείχαν οι ομάδες των Αθλητικών Ενώσεων Αστυνομικών του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας και έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 16/04/2022  στην πόλη Jambes στο Βέλγιο. Μετά τη μη συμμετοχή της Ολλανδίας, οι δύο ομάδες του Βελγίου και της Νορβηγίας, σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, αγωνίστηκαν μεταξύ τους δύο φορές. Η οικοδεσπότης ομάδα του Βελγίου ήταν ξεκάθαρα πιο δυνατή από την ομάδα της Νορβηγίας, η οποία αγωνίστηκε δυνατά μέχρι τον τελευταίο πόντο του αγώνα. Και στα δύο παιχνίδια το Βέλγιο κέρδισε 3-0 σετ και προκρίθηκε στην τελική φάση ως νικητής του ομίλου Γ΄.

Στον Δ΄ όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες των Αθλητικών Ενώσεων Αστυνομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Φιλανδίας, αγώνες οι οποίοι θα λάβουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19/07/2022 στην πόλη Largs στη Σκωτία.

Στην τελική φάση η οποία θα λάβει χώρα από 25 Σεπτεμβρίου έως  2 Οκτωβρίου 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, έχουν λάβει ήδη το εισιτήριο συμμετοχής απευθείας, η διοργανώτρια χώρα Ιταλία, η κάτοχος του Ευρωπαϊκού τίτλου το 2017, Αθλητική Ένωση Αστυνομικών της Βουλγαρίας και η ομάδα του Βελγίου ως νικήτρια του Γ΄ προκριματικού ομίλου. Αναμένονται οι νικητές και των υπολοίπων ομίλων (Α΄, Β΄ και Δ΄) καθώς και ο πρώτος και δεύτερος καλύτερος των ομίλων για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των οκτώ ομάδων.

Η ομάδας μας έχοντας στο τιμόνι της, τον έμπειρο προπονητή Ιωάννη Βαγγέλη και τον βοηθό του Κωνσταντίνο Ντεμελούδη θα παρατάξουν απέναντι στις ομάδες της Αυστρίας και της Γαλλίας, την ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Οι αθλητές της ομάδας μας ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, ΒΑΡΒΕΡΗΣ Θεοδόσιος, ΤΣΙΑΜΙΤΑΣ Χρήστος, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΦΑΣ Πασχάλης, ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑΣ Βασίλειος, ΜΟΥΣΙΚΑΣ Χαράλαμπος, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Δημήτριος, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Μενέλαος, ΤΖΩΡΤΖΩΝΑΣ Παναγιώτης, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Θωμάς, ΑΛΕΞΑΚΗΣ Νικόλαος και ΣΚΑΡΛΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης, υπό τις οδηγίες των προπονητών της, καλείται να αγωνιστεί με πάθος και αγωνιστικό ζήλο για να καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Α΄ προκριματικός όμιλος διοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, υπό την έγκριση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Δέλτα, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιωνικός Διαβατών Volleyball, η εταιρεία Isomat και το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστήσιμο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής :

11 Μαΐου : 09:00 τελετή έναρξης

                   10:30 Ελλάδα-Αυστρία

                   17:30 Αυστρία-Γαλλία

12 Μαΐου: 09:30 Ελλάδα -Γαλλία

Διαιτητές των αγώνων έχουν οριστεί οι κ.κ. : ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Αλέξανδρος, ΒΕΛΩΝΗΣ Γεώργιος, ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ Θεόφιλος και ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄  Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος καθώς και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, θα ήθελαν να ευχηθούν σε όλα τα μέλη της αποστολής καλή τύχη.

Θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, για τη βοήθεια που προσέφεραν ώστε να προετοιμαστεί απρόσκοπτα η διοργάνωση.

Τέλος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την κα Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Ιωάννη Ιωαννίδη Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα, τον κ. Γεώργιο Γεωργιάδη Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Ιωνικός Διαβατών Volleyball, την εταιρεία Isomat, τον κ. Δημήτριο Μανάρη ιδιοκτήτη της εταιρείας ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστήσιμο και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για τη συνδρομή τους προς την κατεύθυνση διοργάνωσης και προετοιμασίας των αγώνων.

Εν κατακλείδι, τονίζεται ότι η διοργάνωση των αγώνων δεν ζημιώνει το Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο ελάχιστο.

 

Ιστορικά στοιχεία ομάδας – Προγενέστερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Α) 10ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών Αστυνομικών, Βάρνα Βουλγαρία, 24-31 Μαΐου 2017

7η θέση

Προπονητής : Ιωάννης ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αθλητές : Δημήτριος ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, Θεοδόσιος ΒΑΡΒΕΡΗΣ, Χρήστος ΤΣΙΑΜΗΤΑΣ, Κωνσταντίνος ΤΕΜΕΛΟΥΔΗΣ, Βασίλειος ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑΣ, Χαράλαμπος ΜΟΥΣΙΚΑΣ, Αθανάσιος ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ, Δημήτριος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Γεώργιος ΜΗΤΣΙΑΚΗΣ, Αντώνιος ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Δημήτριος ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Παναγιώτης ΤΖΩΡΤΖΩΝΑΣ

  

Β) 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών, Ελσίνκι Φινλαδία, 13-16 Απριλίου 1993

Ασημένιο μετάλλιο

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος και καλύτερος επιθετικός ο ΚΑΖΑΖΗΣ Στυλιανός

Σύνθεση ομάδας :

Αποτελέσματα

Ελλάδα-Ολλανδία 3-2

Ελλάδα-Νορβηγία 3-0

Ελλάδα-Βουλγαρία 3-0

Ελλάδα-Γερμανία 3-0

Ελλάδα-Λεττονία (ημιτελικός) 3-0

Τελικός, 16/04/1993 Ελλάδα-Φιλανδία 0-3

Συμμετείχαν 12 χώρες

Ολλανδία, Βουλγαρία, Μονακό, Νορβγηγία, Γερμανία, Φιλανδία, Δανία, Γαλλία, Αγγλία, Λετονία, Βέλγιο, Ελλάδα)

Αθλητές : ΣΟΥΒΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΚΑΖΑΖΗΣ Στυλιανός, ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ Αναστάσιος, ΜΕΛΙΤΣΗΣ Νικόλαος, ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος, ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ Αναστάσιος, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ΜΑΡΙΑΤΟΣ Γεράσιμος, ΣΩΤΗΡΧΟΣ Στέφανος,

 

Γ) Διεθνές Κύπελλο Αστυνομιών Πετοσφαίριση Ανδρών, Μονακό, 5-7 Ιουνίου 1992

Χρυσό μετάλλιο

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο στάδιο LOUIS II

Συμμετείχαν οι ομάδες της Ελλάδος, της Γαλλίας και του Βελγίου

Αποτελέσματα                                                             

Ελλάδα Βέλγιο 3-0 (15-7, 15-9, 15-5)

Ελλάδα Γαλλία 3-0 (15-8, 15-6, 15-7)

Ελλάδα Μονακό (3-0 (15-8, 15-10, 15-7)

Ελλάδα Πυροσβεστική 3-0 (15-4, 15-3, 15-6)

Προπονητής : ΔΕΡΜΑΤΗΣ Γεώργιος

Αθλητές : ΣΟΥΒΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΠΟΛΥΖΟΣ Στέφανος, ΜΕΛΙΤΣΗΣ Νικόλαος, ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος, ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ Αναστάσιος, ΜΑΡΙΑΤΟΣ Γεώργιος, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ΣΩΤΗΡΧΟΣ Αρχοντέλλης, ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ Αναστάσιος, ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ Κωνσταντίνος

Scroll to Top