16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2019

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics Hellas, στο πλαίσιο της συνεργασίας FIBA Europe και των Special Olympics Ευρώπης έχει καθιερωθεί από το 2004. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές της καλαθοσφαίρισης, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Special Olympics.

Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη ανέλαβαν πρωτοβουλίες και έδωσαν ευκαιρίες σε άτομα με νοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες, που διοργανώθηκαν σε κάθε χώρα και να συνυπάρξουν με τα πρότυπά τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Η 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2019, πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 23 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου 2019. Πάνω από 19.000 αθλητές σε 37 χώρες της Ευρώπης συμμετείχαν σε 250 τοπικές και εθνικές δράσεις στο πλαίσιο εορτασμού της εν θέματι εβδομάδας.

Στην περιοχή της Αττικής, η εβδομάδα διοργανώθηκε με τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φορέων ειδικής αγωγής.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος επί της οδού Στεφάνου Δέλτα 15 στο Ψυχικό, αθλητές – μέλη της Ένωσής μας, συμμετείχαν σε αθλητικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 16ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics που στόχο είχαν την ανάπτυξη και την προώθηση των αγωνισμάτων 3×3 καλαθοσφαίρισης αλλά και μικτοί αγώνες (unified) αποτελούμενων από άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία.

Η Ένωσής μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο αλλά και του Έλληνα Αστυνομικού, έλαβε ευμενή σχόλια για την παρουσία της ομάδας η οποία αποτελούνταν από αθλητές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα που διεξάγεται μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής.  

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ Ρήγας και το Μέλος του Δ.Σ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ Δημήτριος και στο τέλος αυτών ευχαρίστησαν τους αθλητές που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον συμμετέχοντας εκτός του ωραρίου εργασίας τους στην εν λόγω εβδομάδα καλαθοσφαίρισης.

Ο Πρόεδρος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος συγχαίρουν τα Special Olympics Hellas και δηλώνουν τη στήριξη στις διοργανώσεις τους, συνεχίζοντας μία επιτυχημένη συνεργασία πολλών ετών, συμβάλλοντας στην προσπάθειά τους για τη διάδοση της φιλοσοφίας και της αποστολής τους.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε

Scroll to Top