Προκριματική Φάση Πετοσφαίρισης Γυναικών Αστυνομικών, Γλυφάδα, 28-30 Απριλίου 2015

Γνωρίζεται ότι η U.S.P.E.(Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών) σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος (Α.Ε.Α.Ε.) κατά το χρονικό διάστημα από 28 έως και 30 Απριλίου διοργάνωσαν τον Γ’  Όμιλο της Προκριματικής Φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Γυναικών στο ΔΑΚ Γλυφάδας, με τεράστια επιτυχία τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της Νορβηγίας, της Γαλλίας και της Ελλάδος.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, οι αποστολές των ομάδων αφίχθηκαν και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, όπου και έλαβε χωρά η σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής υπό την προεδρεία του Γάλλου τεχνικού εκπροσώπου της U.S.P.E. για το άθλημα της πετοσφαίρισης Κου Eric Zancanaro. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν και οι αρχηγοί των αποστολών καθώς και οι προπονητές των ομάδων. Παρών στην σύσκεψη ήταν και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Την επομένη, άρχισε η αγωνιστική δράση με δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα, η Γαλλία επιβλήθηκε 3-1 σετ της αντιπροσωπευτικής ομάδας της Νορβηγίας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Στο δεύτερο αγώνα η Ελληνική Ομάδα επικράτησε άνετα της ομάδας της Νορβηγίας με 3-0 σετ και έβαλε τα θεμέλια για την πρώτη θέση στον όμιλο που οδηγεί, με απευθείας πρόκριση, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Γυναικών που θα διεξαχθεί στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το ίδιο βράδυ έλαβε χώρα η τελετή λήξης σε δείπνο που παρέθεσε η Α.Ε.Α.Ε. στις αποστολές των ομάδων, όπου την ατμόσφαιρα ομόρφυνε η χορευτική ομάδα “ΗΓΕΧΟΡΟΣ” με μια πλειάδα χορών από όλες τις άκρες της Ελλάδος παρουσιάζοντας στις φιλοξενούμενες αθλήτριες και στα μέλη των αποστολών ένα μικρό δείγμα από τον μουσικό μας πολιτισμό.

Την τελευταία μέρα έλαβε χώρα ο αγώνας για την πρώτη θέση μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων της Γαλλίας και της Ελλάδος, όπου η ομάδα μας επικράτησε με σκορ 3-0 σετ και εν μέσω πανηγυρισμών, κλείδωσε το εισιτήριο για την Τελική  Φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας συγχαίρουν τον προπονητή Αλέξανδρο Αβραμίδη καθώς και όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν στην αποστολή ΒΛΑΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ, ΓΚΟΥΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΡΟΥ ΒΑΪΑ – ΑΣΠΑΣΙΑ, ΚΟΥΡΔΟΓΛΟΥ ΜΑΡΘΑ, ΛΑΪΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΤΣΟΥΜΗΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΓΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΤΣΙΩΝΗ ΕΛΕΝΗ.

Ευχαριστούμε επίσης για τη συνεργασία και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης καθώς και τους συναδέλφους διαιτητές Βελώνη Γεώργιο και Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο.

Επιπρόσθετα ευχαριστούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν έμπρακτα, στην προσπάθεια διοργάνωσης και διεξαγωγής του προκριματικού γύρου, η βοήθεια των οποίων ήταν σημαντική και καταλυτική.

Κατόπιν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της Γαλλίας και της Νορβηγίας αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τις πατρίδες τους.

Η τελική βαθμολογία του Γ’ ομίλου της Προκριματικής Φάσης είναι:

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΤ
1 ΕΛΛΑΔΑ 6 6-0
2 ΓΑΛΛΙΑ 3 3-4
3 ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0 1-6

Scroll to Top