Υπερπρωταθλητής το Α.Τ. Πεντέλης !!!

Την Παρασκευή 21/02/2020 και ώρα 13:30 έλαβε χώρα στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο του Ψυχικού, ο τελικός του 3ου Super Cup καλαθοσφαίρισης αστυνομικών Υπηρεσιών Ελλάδος.

Ο θεσμός του Super Cup καλαθοσφαίρισης, διεξήχθη για τρίτη φορά μετά τους δύο πρώτους τελικούς (2013,2014). Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στους παλαιότερους τελικούς θα θυμηθούμε πως στον πρώτο τελικό κέρδισε το Α.Τ. Πεντέλης ενώ στον δεύτερο τελικό έχασε για έναν πόντο σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Η ιστορία έδειξε πως ο γηπεδούχος έχει «το πάνω χέρι» σε τέτοιους τελικούς, κερδίζοντας τους αντιπάλους του.

2013 Α.Τ. Πεντέλης – Παράρτημα Βορείου Ελλάδος

2014 Α.Τ. Τούμπας – Α.Τ. Πεντέλης

2020 Α.Τ. Πεντέλης – Δ.Α. Ρεθύμνου

Ο συγκεκριμένος τελικός όμως είχε μία ιδιαιτερότητα καθόσον αποτελεί τον πρώτο τελικό Super Cup στον οποίο συμμετείχαν τρεις ομάδες, όλες πρωταθλήτριες ομάδες στις διοργανώσεις που έλαβαν χώρα από τα κατά τόπους Παραρτήματα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης (νικήτρια του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής)

Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς (νικήτρια του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης)

Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου (νικήτρια του 1ου Παγκρήτιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών).

Για πρώτη φορά στην ιστορία των τριάντα (30) χρόνων λειτουργίας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής ομάδας καλαθοσφαίρισης του Παραρτήματος Κρήτης σε έναν τέτοιο τελικό.

Φυσικά αυτό οφείλεται τόσο στην έμπρακτη αγάπη μας για την ανάπτυξη και προώθηση του αστυνομικού αθλητισμού, όσο και στην επαναλειτουργία του Παραρτήματος Κρήτης, ύστερα από σχεδόν περίπου είκοσι (20) χρόνια, υπό την προτροπή και Προεδρεία του Α/Α΄ Γεωργίου ΤΖΑΤΖΑΚΗ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και οι δύο ομάδες επέδειξαν πολύ καλά χαρακτηριστικά αγωνιστικότητας και ήθους. Οι αθλητές του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης διείσδυσαν αρκετές φορές μέσα στη ρακέτα των αντιπάλων καταφέρνοντας επίσης να σκοράρουν και από τη γραμμή του τριπόντου συνολικά δέκα (10) φορές.

Η ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου κατάφερε να σκοράρει 64 πόντους στο καλάθι των αντιπάλων, με εφτά (7) τρίποντα. Η πίεση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε τη διαφορά αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να τους δώσει το ροζ φύλλο αγώνα και τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή.

Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης:

Προπονητής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αν.

Αθλητές: ΧΩΜΑΤΑΣ Θ. 19(3),ΚΟΥΠΙΔΗΣ Θ., ΝΤΑΚΟΥΛΙΑΣ Χρ., ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αν. 11(2), ΒΕΛΙΖΙΩΤΗΣ Ν. 16(1), ΚΟΘΡΑΣ Π. 4, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 4, ΤΣΙΝΑΣ 2, ΚΑΝΕΛΛΗΣ Π., ΣΚΟΝΔΡΑΣ 10(2), ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ 1, ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ 12 (2)

Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου:

Προπονητής: ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.

Αθλητές: ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. 7(1), ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β. 10, ΨΑΘΑΚΗΣ Γρ. 10(2), ΘΑΝΑΣΗΣ Ευ. 2, ΛΙΑΚΟΣ Γ. 21(4), ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗΣ Ν. 2, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ Κ., ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ Ν. 12

Διαιτητές: ΓΙΑΚΕΙΜΗ Ε., ΣΚΑΛΤΣΗΣ Π., ΖΙΩΓΑΣ Α.

Δεκάλεπτα: 23-17, 19-10, 17-16, 20-21

Τελικό Σκορ: 79-64

Το παρόν στον τελικό του 3ου Super Cup έδωσαν: ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης ΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Αττικής Αντιστράτηγος (ε.α) Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής κ. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των απονομών τιμήθηκαν οι τρεις αρχηγοί των ομάδων που συμμετείχαν στο 3ο Super Cup, ΚΩΝΣΤΑΝΤΩΝΗΣ Αναστάσιος (Α.Τ. Πεντέλης), ΑΘΑΝΑΤΟΣ Κωνσταντίνος (Α.Τ. Καλαμαριάς) και ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος (Δ.Α. Ρεθύμνου) για την προσφορά τους στη διοργάνωση των αγώνων, από τον Οργανωτικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο.

Στα μέλη της ομάδας του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς απονεμήθηκαν τα μετάλλια και το Κύπελλο της 3ης θέσης από τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη ΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗ και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής κ. ΤΣΟΥΜΑΝΗ Κωνσταντίνο.

Στα μέλη της φιναλίστ ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου απονεμήθηκαν τα μετάλλια και το Κύπελλο της 2ης θέσης από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Αττικής Αντιστράτηγο (ε.α) Βλάσιο ΒΑΛΑΤΣΟ και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Υ/Α΄ ΖΑΧΑΡΗ Γεώργιο.

Στους υπερπρωταθλητές του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης απονεμήθηκαν τα μετάλλια και το Κύπελλο της 1ης θέσης από τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιο ΤΖΑΤΖΑΚΗ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο Παναγιώτη ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ως εκπρόσωπο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που αγωνίστηκαν, στο 3ο Super Cup καλαθοσφαίρισης και επέδειξαν αγωνιστικό ήθος και συναδελφική αλληλεγγύη.

Επιπρόσθετα θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, για την έμπρακτη στήριξή του στις διοργανώσεις της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, όλους τους προσκεκλημένους που έδωσαν το παρόν στους αγώνες καθώς και τους φίλους – θεατές που χειροκρότησαν τους αθλητές για τις προσπάθειές τους, το Δήμο Αμαρουσίου και το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για τη διάθεση των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων και τέλος την εταιρεία Kimbo και το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστήσιμο για την οικονομική τους στήριξη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.

Εν κατακλείδι τονίζεται ότι η διοργάνωση διεξήχθει αδαπάνως για το Δημόσιο και κατά τον εκτός Υπηρεσίας χρόνο.

Scroll to Top