Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού στις 12.05.2019

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, δίνει στα μέλη της τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πέρασμα του Βουραϊκού, σε συνεργασία με την ομάδα Απόδραση στη Φύση και το Φώτη Θεοχάρη.

Φοβερές εναέριες γέφυρες.

Ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας.

Αποπροσανατολισμένα ζωντανά, βράχια σμιλευμένα από τα ορμητικά νερά.

Η πλέον θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.

Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια του “39ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ” και είναι τιμή μας που η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος θα συμμετάσχει…

Η διαδρομή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Το Φαράγγι του Βουραϊκού βρίσκεται στην Αχαΐα 13 χλμ. βορειοανατολικά των Καλαβρύτων. Μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού αποτελούν μια ενιαία προστατευόμενη περιοχή που από το 2009 χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο. Το φαράγγι έχει μήκος 20 χλμ. και διαρρέεται από τον Βουραϊκό ποταμό στον οποίο και οφείλει το όνομά του. Η χλωρίδα του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού κρίνεται ως εξέχουσα σημαντική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την καταγραφή αρκετών ενδημικών ειδών με ιδιαίτερη επιστημονική αξία, σπάνια και προστατευμένα, όπως η καμπανούλα των βράχων (Campanula rupestris), ο άγριος στάχυς (Stachys parolinii), η αουρίνια του Μωριά (Aurinia moreana) κ.ά. Αξιομνημόνευτη είναι και πανίδα της περιοχής που βρίσκει καταφύγιο στους απότομους δασωμένους ορεινούς όγκους που περιβάλλουν το φαράγγι.

Τo 1889, μέσα στο φαράγγι και πλάι στο Βουραϊκό ποταμό, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την Κυβέρνηση Χαρίλαου Τρικούπη ο μοναδικός στην Ελλάδα οδοντωτός σιδηρόδρομος. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1896.

Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, διοργανώνεται από το «Σύλλογο Ορειβασίας και Χιονοδρομίας Καλαβρύτων», το «Πανελλήνιο Πέρασμα» του φαραγγιού με τη συμμετοχή εκατοντάδων ορειβατών.

Κατά μήκος του φαραγγιού θα βρείτε εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή και θα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Διαδρομή:Mεγα Σπήλαιο-Διακοπτό

Β.Δ: Α (Amateur) κατάλληλο και για αρχάριους

Ώρες Πορείας 5,30 +/- :Πεζοπορική διαδρομή.

Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Ο ρυθμός θα δίνεται από τον συντονιστή.

Κυριακή 12 Μαίου 2019

08:00 Πλατεία Καραΐσκάκη (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο), άμεση αναχώρηση.08:10 Μετρό Στάση Αγ. Αντώνιος

08:20 Στάση στην Media markt

Επιστροφή περί τις 22:00.

Χάρτης Πρόσβασης στην Πλατεία Καραΐσκάκη και στις Στάσεις.

Γεύμα.

Σε αυτή την απόδραση, το γεύμα θα γίνει σε ταβέρνα στο Διακοπτό με ελεύθερη επιλογή.

Απαραίτητος Ελάχιστος εξοπλισμός.

Σακίδιο κορυφής ή σακίδιο σχολικού τύπου, παγούρι με νερό, σνακ, πεζοπορικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ ή γερά αθλητικά παπούτσια, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ φούτερ η fleece, αντιανεμικό, γυαλιά ηλίου ,αντηλιακό, ατομικό φαρμακείο. καπέλο. φακός (για τα περάσματα από τα τούνελ) *(την άνοιξη καλό είναι να έχετε και μια δεύτερη αλλαξιά και δεύτερα παπούτσια, τα αφήνετε στο πούλμαν.)

Το λεοφωρείο της επιστροφής, θα μας περιμένει στο σημείο που θα τελειώσουμε, και μετά θα ολοκληρώσουμε τη εκδρομή μας με φαγητό στο Διακοπτό, οπότε αφήνουμε στο πούλμαν ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία.

Η θερμοκρασία στο βουνό είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη από την πόλη.

Κόστος;

Το κόστος συμμετοχής έχει διαμορφωθεί στα 16€ ανά άτομο και αφορά αποκλειστικά το κόστος μεταφοράς.

Οι συντονιστές αναλαμβάνουν μόνο τα άτομα που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και θα έχουν καταβάλει το αντίτιμο.

Δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν συμμετέχοντες δίχως να έχουν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Δηλώσεις Συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 8/05/2019.

Κατάθεση χρημάτων μέχρι Πέμπτη 9/05/2019.

Οδηγίες περαιτέρω σχετικά με την τακτοποίηση της οικονομικής υποχρέωσης θα σταλούν με e-mail όταν δηλωθεί συμμετοχή.

Scroll to Top