Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης για τα μέλη μας

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος πραγματοποίησε, την 2 Απριλίου 2016  σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης μόνο για τα μέλη της, στις εγκαταστάσεις της σχολής Driving Academy στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 21 άτομα τα οποία μυήθηκαν  στην τέχνη της οδήγησης και της οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα περιείχε μαθήματα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η θεωρητική εκπαίδευση περιλάμβανε

  1. Χειρισμό και δυναμική αυτοκινήτων
  2. Οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες-πρόληψη

Η πρακτική εκπαίδευση περιλάμβανε

  1. Έλεγχος έντονης απώλειας πρόσφυσης , υπερστροφή στην Μικρή αράχνη.
  2. Διαδρομή σλάλομ με ασύμμετρα εμπόδια απόστασης  18  μέτρων, απότομη αλλαγή πορείας.
  3. Φρενάρισμα πανικού και απότομη αλλαγή πορείας (αποφυγή εμποδίου).
  4. Δυναμική οδήγηση σε handling track.
  5. Βρεγμένη στροφή-Υποστροφή-Υπερστροφή.
  6. Αξιολόγηση, απονομή Διπλώματος.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν  η βελτίωση της αντίληψης και των ικανοτήτων, η εκπαίδευση στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (ABS-ESP-EBD) των αυτοκινήτων, η ομαλή και ποιοτική οδήγηση. Σημαντική η αμυντική καθημερινή οδήγηση και το τρίπτυχο Φρένα-Στρίψιμο-Ασφάλεια, το οποίο μας βοηθά στις ανάγκες της επαγγελματικής μας καθημερινότητας.

Οι εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί κατανοήσανε πως μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα με τις συνθήκες την οριακή οδήγηση και να έχουμε την σωστή αντίδραση στην απώλεια ελέγχου του οχήματος από μία δύσκολη ξαφνική κατάσταση.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συνεργάστηκε πρώτη φορά με την Driving Academy και το αποτέλεσμα ικανοποίησε σε απόλυτο βαθμό τους συμμετέχοντες οι οποίοι έχουν δηλώσει ήδη ενδιαφέρον συμμετοχής σε σχετικό σεμινάριο επόμενου επιπέδου, υψηλής τεχνικής ελέγχου αυτοκινήτων.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος τα τελευταία δύο χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της προς τη συμμετοχή και πραγματοποίηση εκδηλώσεων σχετικές με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έτσι προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση του πρώτου πρωταθλήματος cart για τα μέλη της.

Scroll to Top