Αρχική Ιστορικό Δ.Σ. Νέα Αθλήματα Φωτογραφίες Video Διεθνείς συμμετοχές Χρήσιμες φόρμες Επικοινωνία ΣυνδέσειςΣυμμετοχή του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

Σας γνωρίζουμε ότι, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη ο 13ος  Διεθνής  Μαραθώνιος , ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού βαδίσματος 10.000 μ. , καθώς και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού βαδίσματος 5.000 μ. , στα οποία έλαβε μέρος και το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών με οκτώ (8) αθλητές – συναδέλφους στον μαραθώνιο , πέντε (5) αθλητές-συναδέλφους στον Δρόμο Υγείας & δυναμικού βαδίσματος 10.000 μ. και τρείς (3) αθλητές-συναδέλφους στο Δρόμο Υγείας & δυναμικού βαδίσματος 5.000 μ. .

Στην εν λόγο εκδήλωση έλαβαν μέρος πάνω από  20.000 αθλητές από 63 χώρες , από 5 ηπείρους , ηλικίας από 9 μέχρι 96 ετών , μεταξύ των οποίων Πρωταθλητές μεγάλων αποστάσεων , Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων , Παραολυμπιονίκες , άτομα με αναπηρίες και προσωπικότητες της πόλης και της χώρας . Τους δρομείς συντρόφευε η παρουσία πλήθους κόσμου , υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής καθώς και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα με ιδανικές καιρικές συνθήκες .

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου 42,195 χλμ. δόθηκε την 08:00’ έμπροσθεν του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου , στην κεντρική πλατεία της Πέλλας , από τον Δήμαρχο Πέλλας κο Γρηγόριο Στάμκο , ενώ ο τερματισμός του μαραθωνίου έγινε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Οι δρομείς μας πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση με τον ΜΗΝΑ Πέτρο να τερματίζει σε 3:11:02’ , τον ΠΕΖΗ Σωτήριο να τερματίζει σε 3:25:17’ , τον ΤΣΙΣΜΕΤΖΗ Συμεών να τερματίζει σε 3:32:23’ , τον ΔΟΜΑΝΟ Ιωάννη να τερματίζει σε 3:35:16’ , τον ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σάββα να τερματίζει σε 3:39:13’ , τον ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗ Αναστάσιο να τερματίζει σε 3:58:02’ , τον ΠΟΡΦΥΡΙΔΗ Δημήτριο να τερματίζει σε 4:14:28’ και τον ΑΝΔΡΕΟΥ Κων/νο να τερματίζει σε 5:50:11’ .

Η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & δυναμικού βαδίσματος 10.000 μ. δόθηκε την 08:45’ από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κο  Λάζαρο Κυρίζογλου , ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου . Οι δρομείς μας έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση με τον , τον ΨΑΡΟΓΕΩΡΓΟ Ανδρέα να τερματίζει σε 39:12’ , τον ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη να τερματίζει σε 51:30’ , τον  ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Βασίλειο να τερματίζει σε 53:26’ , τον ΤΣΙΓΓΡΟ Ιορδάνη να τερματίζει σε 58:27’ και τον ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο να τερματίζει σε 58:42’ .

Ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. ξεκίνησε στις 12:30 από το Δημαρχιακό Μέγαρο με εντυπωσιακό τρόπο , αφού την εκκίνηση έδωσαν διαδοχικά ο Δήμαρχος Θεα/νίκης κος Γιάννης Μπουτάρης , ο Διευθύνων Σύμβουλος του ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης Stoiximan.gr κος Γιάννης Σπανουδάκης , ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας , η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ο.Ε. Βούλα Πατουλίδου , ο υπεύθυνος ασφαλείας καταστήματος του ΙΚΕΑ κος Παναγιώτης Παπαϊωάννου , καθώς και η Πρόεδρος του διοργανωτή ΜΕΑΣ Τρίτων κα Χριστίνα Καραμίχου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης και Παιδείας του Δήμου Θεσ/νίκης κο Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη . Οι δρομείς μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Παναγιώτη να τερματίζει σε 29:54’ , τον ΓΙΑΪΛΙΔΗ Παναγιώτη να τερματίζει σε 36:24’ και τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Βασίλειο να τερματίζει σε 41:47’ .

Το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών , μέσω του Προέδρου του Γιώργου Ζάχαρη , ευχαριστεί όλους τους συντελεστές που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια για την ανύψωση τόσο του αστυνομικού αθλητισμού , όσο και του κύρους της αστυνομίας στην κοινωνία , ανανεώνοντας το ραντεβού για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 , στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο .